Haluatko rakentaa viinilistaasi Suomen parhaissa ravintoloissa, niin salissa kuin keittiössä, duunia puskeneiden kavereiden kanssa?

Kaipaatko juomavalikoimaasi aidosti persoonallisia, laadukkaita ja maltilla hinnoiteltuja viinejä?

Hyötyisikö henkilökuntasi rennon vapaamuotoisesta viinikoulutuksesta?

Haluaako asiakkaasi laajempaa ja kiinnostavampaa viinivalikoimaa nimenomaan kohtuuhintaisten viinien kategoriassa?

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, ota yhteyttä ja kehitetään yhdessä ravintolasi viinilistaa!

Pienenä, mutta ketteränä toimijana pystymme tarjoamaan henkilökohtaisen palvelun kaikille asiakkaillemme. Valikoimamme rakentuu tuottajista, joiden henkilökohtainen kädenjälki näkyy ja maistuu viineissä. Liputamme kestävän kehityksen puolesta, mutta hyvällä viinillä on aina paikkansa portfoliossamme, oli se sitten luomua tai ei.
Pitkään erityyppisissä ravintoloissa toimineina ammattilaisina uskomme vahvasti omaan osaamiseemme toimivan viinilistan rakentamisessa. Haluamme tarjota käyttöösi kaiken ammattitaitomme. Olemme kuulleet sanottavan että viinibisnes olisi pelkkää logistiikkabisnestä. Hallitsemamme logistiikkaosaaminen on toki iso osa sitä, mutta se ei todellakaan ole koko totuus. Logistiikkaketjumme on rakennettu kattamaan koko Suomi ja sen ravintolat.

Meillä valikoiman ytimen muodostavat viinit, jotka toimivat erityisen hyvin ravintolaympäristössä: niitä voi heittää myös laseittain myyntiin paikassa kuin paikassa. Tuomme kohtuuhintaisia viinejä, joita ihmiset haluavat oikeasti juoda, emme pienen piirin snobbailuviinejä. Hyvä hinta-laatusuhde ei merkitse automaattisesti tylsää ja tasapäistä massatuotettua viiniä. Soilin edustamista taloista enemmistö tuottaa viininsä eettisesti ja ekologisesti kestävin periaattein. Meidän viinit tulevat niin uusilta kuin klassisiltakin viinintuotantoalueilta painottuen eurooppalaisiin viineihin: miksi tuoda Chilestä, kun samaan hintaan saa yhtä hyvää ellei parempaa pitkien perinteiden Espanjasta? Myös laadukkaat skumpat kuuluvat itsestäänselvästi rosteriimme, niitä juodaan aina vain enemmän ja enemmän. Houkutteleva, laseittain myytävä kuplajuoma kuuluu kaikkiin ravintoloihin, hyvänä bisneksenä ja erinomaisena ruokajuomana.

Naturaalimman otteen viineillä on oma ehdottomasti paikkansa nykyisessä viinin kulutuksen kulttuurissa meillä ja muualla. Haluammekin osaltamme kantaa kortemme tähän kekoon ja tuoda tarjolle mielenkiintoisia sekä keskustelua herättäviä viinejä. Tästä valikoimasta löydät tuottajia klassisilta Ranskan viinialueilta, mutta myös kiinnostavia ja tutustumisen arvoisia uusia tuulia muun muassa Itävallasta ja Kreikasta.

Haluamme tehdä duunia ennen kaikkea baarien ja ravintoloiden kanssa. Pitkä ja vankka taustamme ravintoloista takaa, että ymmärrämme niiden tarpeet hyvin ja pystymme räätälöimään kunkin ravintolan tarpeisiin parhaiten sopivia tuotteita.

Uskomme avoimeen ja kestävään yhteistyöhön, joka rakentuu aitoon välittämiseen sekä nautintoon, jonka tehty kova työ tarjoaa.

Pidämme ilomielin perehdytyksiä, koulutuksia ja jeesaamme yhteistyökumppaneitamme parhaamme mukaan. Haluammekin ennen kaikkea olla omalta osaltamme luomassa Suomeen parempaa sekä laadukkaampaa viini- ja ravintolakulttuuria!

Me

Janne Halla, tj

Janne on saanut klassisen viinimestarin koulutuksen ravintola Nokan sommelierina ja ravintola Savoyn apulaissommelierina. Pitkän ravintolauran merkittävin työ on ollut pääsommelierin paikka Tomi Björckin ja Matti Wikbergin omistamassa ravintola Farangissa. Suomen parhaaksi valitun ravintolan vaativan avauksen jälkeen hän suunnitteli myös Gaijinin ja Boulevard Socialin viinilistat. BW-Restaurants Oy:n pääsommelierin paikalta Janne siirtyi Viinitie Oy:n myyntipäälliköksi ja perusti oman konsultointiyrityksen, Wine Rocksin. Janne on myös menestynyt sommelier-kilpailuissa. Tärkein meriitti näistä on Suomen mestaruus vuodelta 2011. Janne on matkustanut viimeiset vuodet väsymättömästi maailmaa ristiin rastiin hyvän viinin perässä. Kun Janne ei joskus harvoin maistele viinejä, hän pelaa hyökkääjänä jääkiekkoa Helsinki Beavers -joukkueen riveissä tai soittaa kitaraa bändinsä kanssa.

Lari-Pekka Ikonen

Lari on aloittanut ravintola-alalla jo hyvin nuorena vanhempiensa viitoittamalla tiellä. Hän on Jannen tapaan valmistunut vuonna 2008 Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta ravintolajohtamisen linjalta ja työskennellyt urallaan erittäin laadukkaiden ravintoloiden, sekä yksityisten että suurempien toimijoiden, sekä hotellien palveluksessa Helsingissä. Lari on aina laittanut itsensä likoon työn puolesta. Vuosien jälkeen hänelle on kristallisoitunut ajatus, että yrittäjyys on luonnollinen jatkumo pitkille päiville muiden palveluksessa. Mikä parasta, vuosien saatossa on ollut ilo tavata monta mahtavaa ihmistä, joiden kanssa on mahdollisuus tehdä jälleen yhteistyötä. Lari on suurella sydämellä saksalaisen Rieslingin, Oasiksen ja The Curen fani. Rieslingiä ja hienoja bändejä tullaan varmasti yhdistelemään Soil Wine Groupin tastingeissa yhä uudestaan ja uudestaan…

Tomi Björck

Monissa liemissä keitetty Tomi ei suurempia esittelyitä kaipaa, sillä hän on yksi Suomen ansioituneimpia keittiömestareita ja ravintoloitsijoita. Hänellä on neljä kansainvälisestikin noteerattua ja menestyvää ravintolaa Helsingissä ja yksi Tukholmassa. Tomin arkea on ravintoloiden pyörittämisen lisäksi TV-työt, brassijujutsu, surffaus ja lukuisat muut hankkeet, joissa mies on mukana. Tomi rakastui shiraz-viineihin Australiassa asuessaan ja hänestä kuoriutui intohimoinen viininnautiskelija. Tomin tuntevat tietävät, että punkku on se eliksiiri, jolla hän pysyy liikkeessä kaiken kiireen keskellä. Sittemmin Tomi on antanut muillekin viinimaille mahdollisuuden – eikä turhaan! Tomi pitää rennosta lähestymistavasta myös viinin suhteen, siksi esimerkiksi espanjalaiset ja jenkkiviinit ovat hänen suosiossaan.