Amphora (tilapäisesti loppu)

 
Placeholder
 

26.50€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Runsaan aromaattisesta tuoksusta erottuu kvitteniä sekä päärynää. Maku seuraa tuoksun jalanjäljillä ollen runsaan hedelmäinen sekä aromaattinen; päärynää, kvitteniä sekä sitruunaa. Raikas hapokkuus tasapainottaa viinin erittäin nautittavaksi kokonaisuudeksi, jonka omaleimainen ote tuntuu alusta loppuun.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset ovat keskimäärin 20-vuotiaita. Rypäleet kerätään syyskuun puolessa välin käsin rinteiltä, jotka ovat noin 120 metrin korkeudessa. Nea Pella Heights -viinitarhan maaperä koostuu savesta ja liuskivestä. Viiniä maseroidaan alhaisessa lämpötilassa ensin kahdeksan tuntia. Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla terästankissa ja kestää kymmenen päivää ja tämän lisäksi viiniä kypsytellään rauhakseen kolme kuukautta hiivasakan päällä. Viiniin ei ole lisätty lainkaan sulfiitteja eikä sitä ole kirkastettu. Nimensä viini on saanut, kuinkas muutenkaan kuin antiikin aikaisesta viini- ja öljyastiasta.

Ruokasuositus: Raikas ja aromaattinen Kydonitsa toimii loistavasti yhteen erilaisten runsaanmakuisten kala- ja kasvisruokien kera.  Cheviche, grillatut jättiravut ja marinoidut anjovikset ovat muutamia esimerkkejä tämän moniottelijan ihanneparista!

Lisätiedot

Tuottaja

Ktima Ligas

Vuosikerta

2015

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Kydonitsa

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Pella, Kreikka

Luokittelu

Natural

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,