Chianti Classico

 
 

22.90€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Väri on intensiivisen rubiininpunainen. Tuoksussa erottuu villikirsikan ja herukoiden aromeja, ripaus appelsiininkuorta mukana! Täyteläinen viini antaa kitalaella tupakan ja korostuneen hedelmäisyyden makuja. Jälkimaussa on hentoa balsamicon aromia. Puhdasta tasapainoa lasissa. Hienostuneet tanniinit viimeistelevät makukokonaisuuden ja toimivat saumattomasti yhteen hyvän hapokkuuden kanssa. Viini on todella herkullinen ja se kutsuu nauttimaan toisen jos kolmannenkin lasillisen ja yhdisteltävyys ruokaan on omiaan -hyvän Chiantin tunnusmerkkejä!

Alkuperä ja viininvalmistus: Maaperä, jossa köynnökset kasvavat on saviliusketta ja kalkkivikiveä, joita esiintyy kaikkialla Chianti Classicon viinialueella. Rypäleet kerätään käsin ja erotetaan rangoista, mutta niitä ei murskata ollenkaan. Viini saa käydä ilman lisättyä hiivaa isoissa sementtitankeissa ja maseraatio kestää 25 päivää. Tämän jälkeen viiniä kypsytettiin isoissa slavonialaisissa tammitynnyreissä yli vuoden ajan hiivasakan päällä. Viini pullotetaan ilman suodatusta.

Ruokasuositus: Erittäin monipuolinen viini sopii monenlaisten herkkujen seuraksi. Esimerkiksi metsäjänis, perinteinen firenzeläinen Bistecca alla Fiorentina ja välimerelliset liharuuat toimivat loistavasti tämän Chianti Classicon kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

Monteraponi

Vuosikerta

2015

Alkoholiprosentti

13,5%

Rypälelajikkeet

Sangiovese 95% ja Canaiolo 5%

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Radda, Chianti, Italia

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,