Chianti Classico

 
Placeholder
 

22.50€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksussa erottuu villikirsikan ja herukoiden aromeja. Täyteläinen viini antaa kitalaella tupakan ja korostuneen hedelmäisyyden makuja. Jälkimaussa hentoa balsamicon aromia. Puhdasta tasapainoa lasissa. Hienostuneet tanniinit viimeistelevät makukokonaisuuden. Viini on uskomattoman herkullinen ja se kutsuu nauttimaan toisen jos kolmannenkin lasillisen.

Alkuperä ja viininvalmistus: Maaperä, jossa köynnökset kasvavat on saviliusketta ja kalkkivikiveä, joita esiintyy kaikkialla Chianti Classicon viinialueella. Rypäleet kerätään käsin ja erotetaan rangoista, mutta niitä ei murskata ollenkaan. Viini saa käydä ilman lisättyä hiivaa isoissa sementtitankeissa. Tämän jälkeen viiniä kypsytettiin isoissa tammitynnyreissä yli vuoden ajan hiivasakan päällä.

Ruokasuositus: Erittäin monipuolinen viini sopii monenlaisten herkkujen seuraksi. Esimerkiksi metsäjänis, perinteinen firenzeläinen Bistecca alla Fiorentina ja välimerelliset liharuuat toimivat loistavasti tämän Chianti Classicon kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

La Porta di Vertine

Vuosikerta

2012

Alkoholiprosentti

14,5%

Rypälelajikkeet

Sangiovese, canaiolo ja colorino

Tyyppi

Punaiset

Luokittelu

Luomuviini

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,