Kalkundkiesel White

 
 

21.90€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Mausteisesta ja yrttisestä tuoksusta erottaa lisäksi hentoa kukkaisuutta sekä päärynää. Suussa runsas makumaailma rakentuu tyylikkään kukkaisuuden ja hienon mineraalisuuden liittoon, josta aistii myös appelsiinin kuorta, omenaa sekä eksoottista hedelmää. Mehukasta ja pitkää jälkimakua tukee mainiosti viinin miellyttävä hapokkuus.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin kahdelta eri tarhalta syyskuun viimeisellä sekä lokakuun ensimmäisellä viikolla,. Tarhojen maaperä on sekoitus, liuske-, kalkki- ja fossiilikiveä. Luonnollinen käyminen tapahtuu terästankeissa, jonka jälkeen viiniä kypsytetään pienissä tammitynnyreissä 6 kuukauden ajan hiivasakan päällä. Parin viikon kuorikontakti tuo viiniin sen upean intensiivisen oranssin värin. Viiniin ei lisätä lainkaan sulfiitteja. Kalkundkiesel nimi tulee suoraan tarhojen maaperästä ”Kalk” ja ”Kiesel”.

Ruokasuositus: Runsaan makumaailman omaavana tapauksena toimii monenlaisten herkkujen kanssa. Muun muassa yrtein marinoitu ja grillattu kevätkananpoika voimakkaan salsan kanssa tarjoaa toimivan liiton tämän naturaalin vinkun kanssa!

Lisätiedot

Tuottaja

Claus Preisinger

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Pinot blanc 60%, Grüner Veltliner 30% ja Chardonnay 10%

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Gols, Burgenland, Itävalta

Luokittelu

Sertifikoitu biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,