Le 3 Seuri Freisa d’Asti

 
 

18.20€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Runsaan marjaisa tuoksu tarjoaa vadelmaa ja karhunvatukaa sekä ripauksen vaniljaa. Runsas maku jatkaa tuoksun viitoittamalla tiellä ja rypäleelle tyypillisen vadelman ja karhunvatukan aromit saavat seurakseen runsaat, mutta pehmeät tanniinit rakentavat. Suussa viini on keskitäyteläinen ja herkullisen raikas. Pitkä jälkimaku viimeistelee nautittavan kokonaisuuden.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään käsin marraskuun ensimmäisellä viikolla tilan vanhimmalta tarhalta Conca d’Orolta. Alkoholikäyminen tapahtuu suurissa tammitynnyreissä, jossa viini saa käydä myös maloaktisen käymisen. Viiniä kypsytetään 6 kuukautta  terätankeissa ja tämän jälkeen osittain tammessa 10 kuukauden ajan. Pullossa viini saa levätä vielä muutaman kuukauden, ennen kuin se vapautetaan myyntiin.

Castelnuovo di Boscon DOC-luokiteltu viinialue sijaitsee Astin kaupungin luoteispuolella vain parisenkymmentä kilometriä Torinosta. Suhteellisen tuntematonta DOC:ta pidetään oikeastaan ainoana merkittävänä alueena jossa valmistetaan laatuviinejä malvasia nera -lajikkeesta Italiassa. Alue on myös yksi, missä Freisa-rypäleestä tehdään ainoastaan kuivia viinejä.

Ruokasuositus: Viini istuu hienosti erilaisten vaalealihaisten ruokien seuraan. Esimerkiksi peri-italilainen Saltimbocca alla Romana toimii loistavasti kaverina. Myös nuori Parmagiano Reggiano maistuu viinin vierellä.

Lisätiedot

Tuottaja

Tenuta Tamburnin

Vuosikerta

2013

Alkoholiprosentti

13,5%

Rypälelajikkeet

Freisa

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Asti, Piemonte, Italia

Luokittelu

Sertifikoitu luomu