Marguerite

 
 

21.90€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Puhdas tuoksu antaa reilusti limeä ja mineraalisuutta. Paletilla viini on puhtaan raikas ja sitruksinen. Makuun sekoittuu lisäksi miellyttävää merilevämäisyyttä sekä suolaisuutta, jota voidaan pitää ominaisena talon valkoviineille. Puhtaan mineraalinen raikkaus ja hieno hapokkuus saattelee persoonallisen viinin miellyttävään jälkimakuun.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat kalkki- ja mineraalipitoisessa maassa. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin pieniin koreihin ja kuljetetaan kellariin, jossa ne erotellaan rangoistaan. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla 20 päivän ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy sementtitankeissa 11kk hiivasakan päällä. Viiniin ei lisätä lainkaan sulfiitteja ja sitä ei kirkasteta kemiallisesti, vaan painovoiman annetaan hoitaa homma. Köynnökset, joista rypäleet kerätään ovat n. 25 vuoden ikäisiä. Viiniä valmistetaan vuosittain noin 1600 pulloa. Rypäleenä Folle Blanche tunnetaan parhaiten armanjakeista sekä konjakeista.

Ruokasuositus: Raikkaan makuiset kala- ja äyriäisruoat ovat viinin rinnalla kotonaan. Kokeile esimerkiksi grillattujen sardiinien kanssa. Simppeli ja mainio yhdistelmä on kourallinen katkarapuja ja pullo Margueritea.

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine de l’Ecu

Vuosikerta

2016

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Folle Blanche

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

La Bretonnière-la-Claye, Loire

Luokittelu

Sertifikoitu biodynaaminen
Natural

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,