Mephisto

 
 

29.90€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Runsas nenä antaa punaisia ja tummia marjoja sekä valkopippuria. Paletilla viini on puhtaan hedelmäinen, jossa tummien marjojen aromeihin yhdistyy pehmeän makea mausteisuus. Silkkiset tanniinit tuovat viiniin runkoa ja kokonaisuus on runsas ja jälkimaku miellyttävän pitkä. Viini on oiva esimerkki herkästä Cabernet Francista. Viini suositellaan dekantoitavaksi hetkeä ennen tarjoilua. Vuosikerta 2014 on tällä hetkellä juotavassa kondiksessa, mutta säilyy mukavasti kellarissa vielä kymmenen vuoden ajan.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat graniittiperäisessä maassa. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin pieniin koreihin ja kuljetetaan kellariin, jossa ne erotellaan rangoistaan. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla 12 päivän ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy vanhoissa tammitynnyreissä sekä amphorassa 15 kuukauden ajan hiivasakan päällä. Viiniin ei lisätä lainkaan sulfiitteja ja sitä ei kirkasteta tai suodateta, vaan painovoiman annetaan hoitaa homma. Köynnökset, joista rypäleet kerätään ovat n. 20 vuoden ikäisiä. Viiniä valmistetaan vuosittain noin 5000 pulloa.

Ruokasuositus: Vasikanposkiterriini, härkätartar tai vaikkapa klassinen ranskalainen jänispata toimii hienosti Memphiston kaverina.

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine de l’Ecu

Vuosikerta

2014

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Cabernet Franc

Tyyppi

Punaiset

Mesta

La Bretonnière-la-Claye, Loire

Luokittelu

Sertifikoitu biodynaaminen
Natural

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,