Pico Chuco (tilapäisesti loppu)

 
 

17.90€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Punaisten marjojen sävyttämä tuoksu on runsas ja makean hedelmäinen. Maku seuraa tuoksun viitoittamaa tietä. Makeat puolukan ja mustaherukan aromit tarjoavat isolla kädellä marjaisuutta ja runsasta hedelmää. Paletilla viinistä erottaa selkeästi luonnollisen käymisen jäännösokerin, joka yhdistettynä raikkaaseen hapokkuuteen saa aikaan nautittavan ja tasapainoisen pehmeän kokonaisuuden.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin kolmelta eri tarhalta. Tarhat ovat iältään 30-40-vuotiaita. Rypäleet puristetaan ja murskataan ja ne saavat käydä alkoholikäymisen ilman kuoria. Viini lepää 4 kuukautta teräksessä hiivasakan päällä. Luonnollisen käymisen yhteydessä viiniin on jääny pieni määrä jäännössokeria. Pullotuksen yhteydessä viiniin lisätää pieni määrä (20mg/litra) sulfiitteja.

Viini on saanut nimensä romaanisen kielen sanoista pistää (pico) ja imeä (chuco). Muun muassa mehiläiset nauttivat näin herkullisen nektarin ja viinintekijäveljekset ovat varmoja, että näin tapahtuisi myös tälle vinkulle!

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine des Amiel

Vuosikerta

2015

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Syrah, Grenache ja Cinsault

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Montblanc, Languedoc-Roussillon, Ranska

Luokittelu

Sertifikoitu luomu
Natural