Pinot Gris Le Berger

 
 

18.90€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Kauniin keltainen väri. Tuoksu on runsaan hedelmäinen, josta aistii erityisesti eksoottista hedelmää. Suussa viinin runsaus pääsee valloilleen; mausteisuutta, eksoottista hedelmää ja kaunista hapokkuutta. Happorakenne on sitruksinen ja se komppaa hyvin runsaanpuoleista makumaailmaa. Viinissä on kevyttä jäännössokeria pyöristämässä kokonaisuutta ja hapokkuuden kanssa tuloksena on tasapainoista meininkiä. Jälkimaku on herkullisen sitruksinen ja yrttinen.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat Molsheimin rinteillä, maksimissaan 300 metrin korkeudessa. Maaperä on pääosin kalkkikiveä, jossa joukossa myös hiukan savimaata ja pieniä kiviä. Rypäleet kerätään käsin ja ne erotetaan hellävaraisesti rangoistaan. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla lämpökontrolloiduissa terästankeissa ja talon tyylille uskollisesti sitä kypsytetään hiivasakan päällä 7 kuukauden ajan suurissa, vuosia vanhoissa sammioissa. Tämän jälkeen kevyt kirkastus, vähäinen sulfiittien lisäys ja sitten pulloon nautittavaksi.

Ruokasuositus: Neumeyerin PG pelittää hienosti yhteen runsaan makuisten liha- ja kalaruokien kanssa. Paahdettu lohi maukkailla lisureilla toimii vaikkapa oikein hienosti!

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine Gérard Neumeyer

Vuosikerta

2015

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Pinot Gris

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Molsheim, Alsace, Ranska

Luokittelu

Sertifikoitu luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,