BERA – Alessandra & Gian Luigi Bera

Canelli, Piemonte, Italia
Tilan juuret johtavat vuoteen 1785, jolloin nykyisten viininvalmistajien Vittorion, Alessandran ja Gianluigin esi-isät ostivat maata Maltan ritareilta. Tila on tyypilliseen piemontelaiseen tapaan verrattain pieni ja heillä on omistuksessa 10 hehtaaria tarhoja. Bera on Canellin alueen ensimmäinen viinintuottaja, joka alkoi itse pullottamaan ja myymään omaa viiniään. Fyysisesti tila sijaitsee Sant’Antonia di Canellissa, muinaisen ja samalla arvostetuimman Moscato-alueen, Serra Masion sisällä.
Tila on vuodesta 2000 lähtien ollut sertifikoitu luomutuottaja, mutta toimitatavat ovat pysyneet samoina vuosikymmeniä. Sisaruksista nuorempi Alessandra sanookin, että he haluavat tehdä asiat perinteisesti seuraten heidän isoisänsä jalanjälkiä. Miltei kaikki työstä tehdäänkin käsin ja tarhoilla traktorit eivät edelleenkään ole korvanneet hevosia. Jokainen työvaihe viininvalmistuksessa on tilalla kunnia-asia ja sen suhteen ollaan perfektionistejä. Kaikki tekeminen tähtää aina siihen, että jokainen rypäle on virheetön ja verrattain pienestä sadosta saadaan myös tätä kautta paras mahdollinen hyöty. Moscaton lisäksi Bera kasvattaa cortesea, favoritaa ja arneisia valkoisista ja barberaa sekä dolcettoa punaisista. Yli puolet tarhoista on kuitenkin moscatoa, sillä alue on kuin luotu sille.
Beran viinit ovat todellisia artesaaniviinejä, joiden monipuolisuus ja runsaus ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Alessandran mukaan nämä natural-viinit pakataan ainoastaan normikokoisiin 0,75-litran pulloihin, koska kun pullon kerran aukaisee, sen haluaa aina juoda kerralla loppuun! True that.