BRUNO CIOFI

Anjou, Loire, Ranska
Bruno Ciofi on kiertänyt ympäri Ranskaa viinien perässä ennen päätymistä Loireen ja Anjouhun. Hänen ensimmäinen virallinen työpaikka oli kuulun biodynaamisen Alsace-tuottajan, Jean-Pierre Frickin opissa. Kaikkiaan Frickien kanssa hän ehti työskennellä 13 vuotta ennen kuin hänelle tarjottiin kellarimestarin paikkaa Domaine de la Pinten tilalta vuonna 2008. Hetken epäröityään Bruno päätti tarttua mahdollisuuteen ja lähti ammentamaan oppia Juraan. Kaikkiaan tilalla hän vietti 8 vuotta ja olisi omien sanojensa mukaan jäänyt sille tielle, ellei rakkaus olisi puuttunut peliin. Hän tutustui legendaarisen Le Coulée de Serrantin Nicolas Jolyn tyttäreen Virgineen, joka asui Loiressa. Pari vuotta jatkunut etäsuhde sai kuitenkin lopulta Brunon muuttamaan lähemmäksi Loirea ja elämänsä rakkautta. Hänen onnekseen Mark Angeli etsi samanaikaisesti kumppania hänen Ferme de la Sansonnière tilalle Anjoun pelipaikoille. Brunon ensimmäinen vuosikerta Markin kanssa oli 2016.
Vuoden 2017 alussa Bruno alkoi ideoida pientä projektia itsekseen. Hänen tavoitteena oli työstää viinejä, jotka on alueelle omaleimaisia ja tärkeitä, mutta joiden saatavuus ja tuotanto on olematonta yleisen kiinnostuksen puutteen vuoksi. Ensimmäinen viini, joka mieleen tuli oli Markin klassikko, Rose d’un Jour. Poislukien Markin upea puolikuiva rosé, ei koko Loiressa valmistettu juuri lainkaan tämän tyylisiä viinejä. Samalla hän heräsi ajatukseen auttaa alueen muita pieniä ja hiukan tuntemattomia tuottajia nostaakseen heidän tunnettavuuttaan. Hänen perusti Beret et Compagnien toimimaan negociant-perusteisesti ostorypäleistä. Hän myös auttaa alueen viljelijöitä konvertoimaan tarhoja konventionaalisesta viljelystä enemmän luonnonmukaiseen suuntaan. Hän sanookin, että hänen pieni yritys tekee käytännössä samaa, mitä hän teki Pintellä, erona että tällä kertaa fokus on Anjoun makeissa viineissä eikä Poulsardissa.