CARPINUS – Edit & Isván Bai

Tokaj-Hegyalja
Carpinuksen viinitalo sijaitsee Kaakkois-Unkarissa, kuulun Tokaji-alueen länsirannalla. Nimensä tila on saanut alueella runsaasti kasvavista valkopyökkipuista. Viinivalmistuksen juuret ulottuvat neljän sukupolven taakse ja tokaji on aina ollut ehdottomasti ”se juttu”. Tätä nykyä tilalla päävastuun kantavat pariskunta Edit ja Isván Bai, jotka ovat hakeneet oppia viininvalmistukseen ympäri Unkaria ja maailmaa. Isván on saanut oppia luomuviljelyyn Etelä-Ranskasta ja Edit on työskennellyt aiemmin muun muassa tunnetun Zoltán Demeterin tilalla.
Pienehköllä perhetilalla on tarhoja tätä nykyä 7 hehtaaria, joissa viljellään valtaosin tunnettuja Tokaji-lajikkeita furmintia, hárslevelüa ja sárga muskotálya sekä lisäksi myös sauvignon blancia, jolle on omistettu kokonaan yksi suurehko tarha. Viljely on kestävän kehityksen mukaista ja hyvin luonnonmukaista. Tarhoja on käytössä 7 ja jokaisen tarhan yksilöllisyyttä korostetaan viineissä. Talon tyylin mukaisesti viinit ovat tyylikkään hedelmäisiä, harmonisia ja tehty nauttittaviksi samantien. Pääpaino tekemisessä on makeammissa Late Harvest- ja Tokaji-viineissä. Tilan stailin ollessa kuitenkin raikas ja kypsytyksen tapahtuessa lähinnä teräksessä, kuivemmat furmint- ja hárslevelü-viinit toimivat hienosti ja tulevaisuudessa tälle tyylille annetaankin enemmän jalansijaa. Viinilä on modernisoitu muutama vuosi sitten ja se tarjoaa erinomaiset puitteet rakentaa toimintaa tulevaisuudessa.
Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.