CELLERS TARRONÈ - Pere Brio Llop

Bateo, Terra Alta, Espanja
Cellers Tarronén viinitila näki päivänvalon vuonna 1942, jolloin paikallinen maanviljelijä Rafael Solé Pubill osti pari hehtaaria viljelymaata kotikylästään. Hän oli tätä ennen työskennellyt Riojassa viinitiloilla ja kiinnostus omaa tilaa kohtaan kasvoi vuosien saatossa. Omaa viinilää perustettaessa oli selvää, että sen tulisi sijaita samoilla kulmilla, missä hän oli lapsuutensa viettänyt ja näin tie johtikin kotikonnuille.
Viljely on luonnonmukaista ja sisämaan vuoristoalueille tyypilliseen tapaan tarhat ovat yhtä muun Välimeren kasvillisuuden kanssa. Tämä tuokin viineihin niiden tunnistettavia yrttisyyden, männyn ja eukalyptuksen aromeita. Tarhoja tilalla on 40 hehtaaria ja näiden korkeus merenpinnasta on täällä 100-500 metriä. Tarhat ovat jakautuneet kuudelle eri alueelle, joista tunnetuin lienee Torremadrina. Rypälelejikkeista viljellään Garnatxa Blancaa ja Negraa, Macabeuta, Tempranilloa sekä pieni määrä Merlot’a ja Syrahta, joita talo käyttää blendeissä.
Tila siirtyi käyttämään tynnyrikypsytystä vasta 90-luvun puolessa välissä, jota ennen kaikki viinit saivat kypsyä joko teräksessä tai sementissä. Tilan tyylille onkin ominaista runsaan hedelmäinen ja puhdas makumaailma, jossa tammi näyttelee sivuroolia tai loistaa kokonaan poissaolollaan. Valikoimassa olevat Sisquerat edustavat juuri tätä nautittavaa ja helposti lähestyttävää fiilistä.