CHATEAU MIREBEAU - Cyril Duprey

Pessac-Leognan, Bordeaux, Ranska
Viinintekijä Cyril Dupreyn juuret ovat syvällä Bordeaux’on sannassa. Hänen sukutilansa Chateau d’Ardennes Gravesissa on antanut hänelle erinomaiset eväät tehdä maailmanluokan viiniä Chateau Mirebeaun tilalla, Martillacin piskuisessa kylässä Pessac-Leognanissa. Cyril päätyi Chateau Mirebeau’n tilalle viinitekijäksi perinteiseen ranskalaiseen tyyliin, eli naimakauppojen seurauksena. Cyril opiskeli kymmenen vuotta biodynaamisia oppeja ennen kuin siirtyi noudattamaan niitä tarkasti omalla tilallaan. Tarhoilla työskennellään ”hedelmäpäivinä” ja käytetään ainoastaan biodynaamisia preparaatteja. Tämän kaltainen sitoutuminen on hatunnoston arvoinen suoritus, varsinkin kuin lopputulos on aivan uskomattoman upea. Cyrilillä ei ole kallista sertifikaattia todistuksena luonnomukaisesta viljelystä, hänelle riittää varsin hyvin biodynaamiset mittarit tekemisilleen.
Cyril tuottaa kolmen hehtaarin tarhaltaan vain yhtä punaviiniä, joka kantaa tilan nimeä ja pienen määrän valkoviiniä. Tarhalla kasvaa perinteisiä bordeaux-lajikkeita vieri vieressä ja Cyril käyttää kaikki hyvät marjat tilan viiniin. Viinin rypälekoostumus siis muuttuu vuosittain suodun sadon, ei suinkaan viinintekijän oikkujen mukaan. Viini on merlot-vetoista ja siinä on myös pieni osa parjattua carmenereä, joka kypsyy vasta myöhään syksyllä. Viinit edustavat kauniilla tavalla Bordeauxin terroiria ja klassista tyyliä, johon Cyril tuo hienolla tavalla nautittavuutta mukaan. Tammen käyttö on hillittyä ja uusia tynnyreitä kellarissa ei käytetä, jotta hedelmä saa loistaa kunnolla. Vuosituota on maltillinen, vain noin 25 000 pulloa vuodessa.