DOMAINE DES AMIEL - Aymeric & Jordan Amiel

Montblanc, Hérault, Languedoc-Roussillon, Ranska
Domaine des Amielin juuret juontavat 1500-luvun alkupuolelle, jolloin nimen alla on todistetusti puuhailtu viinien parissa. Vuosisatojen ja sukupolvien aikana perheen viinitilat ovat luonnollisesti laajentuneet ja jakautuneet moneen otteeseen sekä uusia tarhoja on istutettu ja vanhoja hävitetty. Tätä nykyä perheellä on 17 hehtaaria viinitarhoja, joista 9 on perheen veljesten hallinassa loppujen kuuluessa heidän vanhemmilleen. Vanhempi polvi on viininvalmistuksesta luopunut, mutta tarhoilla työ jatkuu ja rypäleet myydään alueen muille tuottajille.
Viljely on luonnonmukaista ja tuotantomäärät pidetään alhaisina tarhojen hyvinvoinnin ja laadun takaamiseksi. Köynnöksien ikä on 20 ja 40-vuoden välillä, joten voidaan puhua todellisesta ”prime timesta” viininviljelyn suhteen. Veljesten focus on tiukasti tulevaisuudessa. Strategisesti tehdään jatkuvasti töitä ostamalla naapuritarhoja, varttamalla uusia köynnöksiä ja ottamalla nykyistä hukkamaata käyttöön. Kaiken tämän takana on kantava ajatus siitä, että maa on ainoastaan lainassa jälkeläisiltämme ja päivittäisillä ponnisteluilla on pyrkimys tehdä siitä piirun verran parempi heille.
Viininvalmistus on yksinkertaisesti sanottuna luonnonmukaista, biodynaamisten menetelmien mukaisesti. Viineihin ei lisätä entsyymejä tai juurikaan sulfiitteja ja ne saavat käydä luonnollisilla hiivakannoilla. Lämpötilakontrolloitu käyminen ja uuttamisen kanssa pelailu ovatkin tärkeimmät työkalut veljesten kellarityössä. Sama koskee tammen käyttöä. Vaikka tammikypsytystä viineissä käytetäänkin, on sen tarkoituksena ainoastaan saada rypälemehu täyteen kukoistukseensa eikä lisätä viiniin siihen luonnostaan kuulumatonta aromia.
Domaine des Amiel edustaa ehdottomasti perinteikkään alueen uutta ilmettä. Viineissä maistuu rakkaus ja kunnioitus alkuperää kohtaan, mutta yhtä lailla ne tarjoavat nautiskelijoilleen modernin Välimerellistä fiilistä. Veljesten viinit ovat jaettuna kahteen eri sarjaan. The Heritage Range edustaa perinteisempää linjaa kun taas The Brother Range tarjoaa astetta verran kokeellisempaa settiä, jossa blendit vaihtelevat ja uusia tyylejä kokeillaan vuosittain. Viinit ovat sertifikoitua luomua.