MATTHIEU DUMARCHER

Matthieu Dumarcher
Matthieu Dumarcher toimi useiden vuosien ajan enologina suurelle ranskalaiselle viinintalolle, jonka tuotanto keskittyi lähinnä massamarkkinoille. Vuosin saatossa Matthieu näki konkreettisesti kemiallisten tuotteiden käytön ja korkeiden sekä rajoittamattomien satomäärien vaikutukset.
Tämän kaiken läheltä nähneenä hän halusi tehdä asiat päinvastoin. Vuonna 2006 hänen nimeään kantava viinilä näki päivänvalon Etelä-Rhônen syrjäisellä alueella lähellä La Beaumea. ”You gotta learn to unlearn”.
Matthieu työskentelee sekä tarhoilla että kellarissa todellisella artesaanimeiningillä. Tarhoilla seurataan tarkasti luomaviljelyn mallia ja kellarissa interventio pyritään pitämään mahdollisimman minimaalisena. Luonnolliset hiivakannat, painovoiman hoitama kirkastus ja minimaalin sulfiittien käyttö ovat Matthieun kellarissa itsestäänselvyyksiä. Tuloksena on nuorekkaita ja tarkkapiirteisiä cuveita, joista ei luonnetta ja tyylikkyyttä puutu. Vuosituotanto on n. 15 000 – 20 000 pulloa ja valikoima kattaa neljä eri viiniä. Tarhoja on tätä nykyä 5 hehtaaria ja maaperä tarhoilla on lähinnä hyvin rautapitoista savimaata. Kahden tarhan köynnökset ovat iältään yli 80-vuotta kaikkien tarhojen keski-iän ollessa 50 vuotta. Tarhoilla viljellään eniten Syrah’ta, mutta myös Grenache ja Carignan näyttelevät tärkeää roolia miehen viineissä.
Nämä nuorekkaat artesaaniviinit tuovat raikkaan tuulahduksen klassiselta alueelta. Viineistä välittyy aito luonteikkuus ja rakkaus viinintekoa kohtaan.