TUOTTAJA

ALDO CLERICO

Kuka

ALDO CLERICO

Paikka

Monforte d'Alba, Piemonte, Italia

Paikka (WooCommerce Attribute)

Monforte d'Alba, Piemonte, Italia

Tilan koko

6 hehtaaria, 35 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

dolcetto, barbera, nebbiolo

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

nebbiolo

Maaperä

hiekka, liuskekivi

Viljely

luomu

Aldo Clerico kasvoi Langhen sydämessä Monforte d’Albassa perheessä, jossa viininviljely on ollut elämäntapa sukupolvien ajan. Jo isovanhemmat ja vanhemmat hoitivat tarhoja, ja viini liittyi arkeen yhtä luonnollisesti kuin maaperän hoito ja kasvukauden seuraaminen. Vuonna 2004 Aldo päätti ottaa vastuun perhetilasta ja aloittaa oman viinintuotantonsa, hyödynnettyään ensin kokemuksensa työskennellessään useilla alueen tunnetuilla tiloilla. Hän uudisti perheen vanhan kellarin ja rakensi sen yhteyteen uuden osan, jossa viinit voidaan valmistaa ja kypsyttää tinkimättömällä tavalla. Yhdessä vaimonsa Valentinan kanssa Aldo jatkaa perinnettä yhdistäen paikallisen identiteetin ja modernit viininteon taidot.

Tilalla on kuusi hehtaaria tarhoja, pääosin Monforte d’Albassa Barolon alueella, sekä pieni osa Monchierossa Doglianin alueella. Maaperä on alueelle tyypillinen yhdistelmä savesta ja kalkista, joka antaa viineille sekä voimaa että eleganssia. Tarhat sijaitsevat noin neljänsadan metrin korkeudella ja ne avautuvat pääosin etelään ja kaakkoon, mikä takaa ihanteellisen auringonvalon ja pitkän kypsymisajan. Viljelyssä Aldo keskittyy sadonhallintaan ja terttujen huolelliseen karsimiseen, jotta jäljelle jäävät rypäleet kypsyvät mahdollisimman laadukkaiksi.

Viininvalmistuksessa kaikki alkaa käsinpoiminnasta ja jatkuu tarkkaan hallituilla luonnollisilla alkoholikäymisillä, jossa hyödynnetään pumppauksia ja kuorikontaktia aromien, rakenteen ja värin uuttamiseksi. Tilan Barolo-viinejä kypsytetään useiden vuosien ajan tammitynnyreissä ja pullossa, jotta niiden monikerroksinen luonne ehtii kehittyä, kun taas nuoremmat viinit, kuten Langhe Nebbiolo ja Dogliani, tarjoavat raikkaan ja hedelmäisen otannan Nebbiolon ja Dolcetton luonteeseen jo nuoremmassa iässä. Tuotantomäärät ovat pieniä ja rajattuja – esimerkiksi Langhe Nebbioloa valmistetaan vain muutamia tuhansia pulloja vuodessa. Viinien tyyliä leimaa hedelmäisyys, hienostunut rakenne ja pehmeät, mutta jäntevät tanniinit, jotka antavat niille sekä nautittavuutta nuorena että hyvän kypsymispotentiaalin.

Aldo Clericon valmistaa laajan kattauksen viinejä, kuten Barolo DOCG:ta, Langhe Nebbioloa, Barbera d’Albaa ja Dogliania. Tuotanto on pientä ja pieteetillä toteutettua ja se ilmentää ehdottomasti Langhen parhaita puolia. Clericon filosofia ei nojaa massatuotantoon, vaan käsityöhön, tarhojen kunnioittamiseen ja siihen, että jokainen pullo välittää Monforten ainutlaatuisen terroirin nautiskelijalleen. Hänen viininsä ovat samalla paikallisia ja kansainvälisiä: juurevia, mutta hienostuneita, helposti lähestyttäviä ja samalla pitkään kypsyviä.

Aldo Clerico on tänä päivänä yksi Monforten kiinnostavista nimistä, joka yhdistää perinteen, perheen ja modernin näkemyksen viininteossa. Hänen viininsä kertovat tarinaa Langhen maaperästä, rinteistä ja kulttuurista – ja niissä näkyy tuottajansa tinkimätön intohimo viiniin.

Tutustu tuotteisiin:

Monforte d'Alba, Piemonte, Italia

Dogliani

17.90

Monforte d'Alba, Piemonte, Italia
ALDO CLERICO