CELLER ALBERT HIDALGO - Manel Hidalgo
Poboleda, Priorato, Espanja
-
8 hehtaaria, 50 000 pulloa vuodessa
garnacha, cariñena, syrah, cabernet sauvignon, merlot
merlot, cabernet sauvignon, garnacha, syrah
graniitti, kvartsi, savi
sertifioitu luomu
Albert Hidalgon nimeä kantava viinitila pitää majaansa Poboledassa, Tarragonan provinssissa Katalonian sydämessä. Tila on perustettu vuonna 25 vuotta sitten nykyisen isännän, Manel Hidalgon, isän Albertin toimesta. Alusta pitäen tila on keskittynyt luomuviljelyyn sekä viininvalmistukseen perinteisin artesaanimenetelmin.
Poboledan alue sijaitsee korkealla Prioratin pohjoisosassa, josta löytyy kaikki elementit persoonallisten laatuviinien tuottamiseen. Yhteensä tarhoja perheellä on 8 hehtaaria, jotka ovat jakaantuneet pääsääntöisesti kolmelle eri vyöhykkeelle Poboledan alueella. Kaikista pohjoisin tarha-alue on vuonna 2004 istutettu El Coll de Beix, josta kerätään valtaosa grenache ja carignan -rypäleistä. Kaikista korkein tarha löytyy Poboledan itäosasta ja se se kantaa nimeä ”Matxerris”. Tarhat on istutettu vuonna 2005 ja se sijaitsee reilun 550 metrin korkeudessa. Täällä kasvaa suurin osa tilan merlot- sekä cabernet -köynnöksistä. Kolmas tarha on nimeltää ”Les Salenques”, jossa kasvaa pääsääntöisesti syrah’ta, mutta myös hiukan grenachea. Kaikkien tarhojen maaperä on alueelle ominaista Llicorellaa (mustaa ja ruskeaa liuskekiveä) yhdistettynä kvartsiin, joka tuottaa viineihin tunnistettavan ja ainutlaatuisen mineraalirakenteen. Prioratossa sijaitsevien tarhojen lisäksi Manel on vastikään hankkinut pienen tarha-alueen Montsantin apellaation puolelta, jossa maaperä on savi- kalkkikiveä. Täältä tuotettu viini L’Ocell edustaa raikkaampaa ja herkempää meininkiä perheen tuotannossa.
Albert Hidalgon viinit tarjoavat hienon näyteikkunan Prioraton alueen ainutlaatuille viineille. Niiden mineraalinen ote yhdistettynä ryhdikkääseen hedelmärakenteeseen ihastuttaa kerta toisensa jälkeen.