CHAMPAGNE J.A DAUTEL La Pitancerie - Julien Dautel
Essoyes, Champagne, Ranska
Côte de Bar, Champagne, Ranska
3.5 hehtaaria, 25 000 pulloa vuodessa
chardonnay, pinot noir
chardonnay
kalkki, savi
sustainable
La Pitancerien -samppanjatalo sijaitsee maakunnan eteläisessä hotboxissa”, Côte de Barin Essoyesissa. La Pitancerien historia ulottuu 1200-luvulle, jolloin se perustettiin luostarimunkkien toimesta. Tilan vetovastuussa on tätä nykyä seitsemännen sukupolven viinintekijä, Dautelin perheen vesa Julien yhdessä vaimonsa kanssa.
TIlan samppanjat lukeutuvat grower-samppanjoiksi, sillä tila toimii Recoltant manipulant -periaatteella, eli perhe kasvattavaa rypäleet omilla tarhoillaan ja markkinoivat ja myyvät samppanjat brändillään.
Talolla on viinitarhoja tällä hetkellä noin 3.5 hehtaaria ja ne sijaitsevat kaikki Essoyesin ja Auben kaupunkien liepeillä. Tila on viimeisten 10 vuoden aikana kiinnittänyt entistä enemmän huomiota ympäristöarvoihin ja kaikkia tarhoja hoidetaan kestävän viininviljelyn periaatteiden mukaisesti. Tila on siirtymässä seuraavien vuosien aikana täysin luonnonmukaiseen viljelyyn. Julien kokee, että biologisella monimuotoisuudella on keskeinen rooli terroirin notkeutta ja mineraalisuutta korostaessa.
Myös energiankulutus kellarissa pidetään aisoissa ja maaperää työstetään auraamalla manuaalisesti.
Viinitarhat koostuvat pääasiassa Pinot Noirista, joka on Côte des Barin suosikkilajike.