DOMAINE JEAN-YVES MILLAIRE - Jean-Yves & Christine Millaire
Fronsac, Bordeaux, Ranska
Fronsac, Bordeaux, Ranska
45 hehtaaria, 160 000 pulloa vuodessa
semillón, sauvignon blanc, sauvignon gris, merlot, cabernet franc
merlot
savi, kalkkikivi
biodynaaminen
Kaikki alkoi alunperin vuonna 1950, kun Jean-Yvesin isoisä Jean Garnier osti 6 hehtaaria viiniköynnöksiä St. Michel de Fronsacin ja Fronsacin kunnista. Vuonna 1979 hän päätti kuitenkin vuokrata tilan 18 vuodeksi ystäväpariskunnan käyttöön keskittyen itse muuhun elinkeinoon. Tammikuussa 1998 Jean-Yvesin ja hänen vaimonsa Christinen seikkailu alkoi näistä kuuden hehtaarin tarhoista, laajentuen pikku hiljaa käsittämään nykyiset 45 hehtaaria. Suurin harppaus tilalla tehtiin vuonna 2005, jolloin Christine halusi siirtyä täysipainoisesti luomuviljelyyn ja edelleen vuonna 2008 biodynaamiseen toimintaan.
Jean-Yves ja Christine ovat ennen kaikkea maanviljelijöitä, jotka halusivat fokisoitua täysin biodynaamisen viljelyyn luodakseen harmoniset elinolosuhteet maan, viiniköynnöksen ja ympäristönsä välille. Valitun viljelymallin luoma tasapaino ekosysteemien välille mahdollistaa sen, että he voivat tarjota ainutlaatuisia viinejä, jotka ovat todella terroirin ja alueen puhdas ilmaus.
Perheen tarhat ovat jakaantuneet hyvin erilaisille kasvupaikoille Canon-Fronsacin (11,5 hehtaaria), Fronsacin (5,7 hehtaaria) ja suuremman Bordeauxin AOP-alueella. Maaperät vaihtelevat suurelti alueiden välillä, mutta pääosin ne koostuvat savesta ja kalkkikivestä. Yhtä lailla tarhojen keski-iät ovat 20-55 vuoden välillä. Tarhat koostuvat pääosin punaisista lajikkeista, joista pääosaa näyttelevät Merlot ja Cabernet Franc. Valkoisista lajikkeista palstoilta tapaa Sémillonia, Colombardia, Sauvignon Blancia ja alueelle tyypillistä Fié Gris’tä. Kellarityössä pariskunta on siirtynyt vähitellen vähäisen intervention -malliin ja 2023 oli ensimmäinen vuosikerta, kun osa viineistä tehtiin kokonaan ilman rikkilisäystä. Vinifikaatiot tapahtuvat lähestulkoon aina terästankeissa, mutta kypsytyksessä pariskunta liputtaa materiaalien monimuotoisuuteen. Kellarista löytyykin erikokoisia betonisammioita, amphoroita, suurempi tammitynnyreitä sekä puusammioita. Tilan viinit ovat täynnä energisyyttä, eleganssia ja intensiivistä hedelmäisyyttä.