TUOTTAJA

DOMAINE MUSSET-ROULLIER - Gilles Musset & Serge Roullier

Kuka

DOMAINE MUSSET-ROULLIER - Gilles Musset & Serge Roullier

Paikka

Mauges-sur-Loire, Anjou, Ranska

Paikka (WooCommerce Attribute)

Anjou, Loire, Ranska

Tilan koko

25 hehtaaria, 100 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

chenin blanc, chardonnay, cabernet franc, grolleau

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

chenin blanc

Maaperä

savi, hiekka, liuskekivi

Viljely

luomu

Gilles Musset ja Serge Roullier ovat olleet ystäviä lapsuudesta asti. He olivat naapureita, jotka istuivat vierekkäin koulussa La Pommerayessa Etelä-Anjoussa, jossa paikallishistorian mukaan oli aikoinaan satoja omenapuita. Sekä Gilles että Serge syntyivät viininviljelijäperheisiin – Serge vuonna 1920 perustetulle perhetilalle, joka tunnetaan nimellä Domaine du Pelican, kun taas Gilles auttoi äitiään perustamaan Domaine du Chaumierin 1980-luvun alussa.
Tilat ovat ensiajoistaan lähtien olleet tiiviissä yhteistyössä, mutta kun molemmat alueet kärsivät pakkasvaurioista vuonna 1991, alkoivat he suunnitella yhteistä hanketta. Kun molempien perheiden vanhemmat jäivät eläkkeelle vuonna 1993, kaksi ystävystä yhdistivät pienet perhetilansa ja loivat Domaine Musset-Roullierin. Heidän päämääränsä oli selvä: ilmaista intohimoaan, osaamistaan ​​ja taitojaan tuottaa poikkeuksellisia viinejä.
Sen jälkeen kun tila virallisesti lanseerattiin vuonna 1994, on se kasvanut maltillisesti ja tietoisesti. Alkuun perheillä oli tarhoja ainoastaan alle 5 hehtaaria ja nykyään Gilles ja Serge viljelevät 25 hehtaaria, joka on omistettu enimmäkseen Cabernet Francille ja Chenin Blancille. Näiden kahden rypäleen lisäksi muutamia palstoja on omistettu Chardonnay- ja Grolleau-istutuksille. Maaperä tarhoilla on Anjoulle tuttua lietteen, hiekan ja saven liuskekivipohjaa. Viinitarhojen rivien välissä rehottaa vapaasti nurmikkoa, hyödyllisiä palkokasveja ja vihanneksia ja vain pinnallisimmat pintamaat on muokattu. Tuloksena on viinitarhoja, jotka ovat täynnä mikrobielämää ja terveitä juuria. Uudelleenistutus tehdään vain old school -henkeen ”Massal Selection” -menetelmällä. Tila on siirtymässä täysin luomuviljelyyn, ja sertifioinnin tila saanee vuoden 2025 aikana. Kellarissa interventiot pidetään maltillisina ja viinit pullotetaan kevyen suodatuksen ja rikkilisäyksen kanssa.

Tutustu tuotteisiin:

Anjou, Loire, Ranska

Noctambule Crémant de Loire Brut

21.50

Anjou, Loire, Ranska
DOMAINE MUSSET-ROULLIER - Gilles Musset & Serge Roullier
Anjou, Loire, Ranska

Les Neuf Vingt Anjou Rouge

20.90