GARGANUDA - Andrea Fiorini Carbognin
Montecchia di Crosara, Veneto, Italia
Montecchia di Crosara, Veneto, Italia
2.5 hehtaaria / 18 000 pulloa vuodessa
garganega
garganega
basaltti
biodynaaminen
Stefano Mentin sivuprojekti yhdessä Andrea Fiorini Carbogninin kanssa alkoi pienestä 0,5 hehtaarin palstasta, jonka Andrea peri sedältään Soaven itäisimmästä osasta. Andrea on ollut pienestä pitäen kiinnostunut viininviljelystä ja lapsuutensa hän viettikin suurelti isovanhempiensa viinitarhoilla. Yksi sattuma johti toiseen ja lankonsa Stefanon avulla unelma sai alkunsa. Tilan nimi juontaa juurensa tietenkin alueen kunkkulajikkeesta ”Garganegasta” ja Italian kielen sanasta ”nuda”, joka tarkoittaa alastonta. Tämä kiteyttääkin Andrean filosofian täydellisesti.
Alusta saakka Andrealla on ollut halu valmistaa viini sellaisena kuin se ennen tehtiin. Viimeisten vuosikymmenien aikana Soaven alue on opittu tuntemaan geneerisistä ja silotelluista valkoviineistä, jotka eivät juuri saa sukkia pyörimään jaloissa. Andrea haluaakin vangita läpinäkyvästi viineihinsä todellisen vulkaanisen basalttimaan luonteen ja eloisuuden, biodynaamisin menetelmin. Viinit ovat kaukana valtavirran suoraviivaisesta tyylistä, ollen vahvasti vuosikerralle leimallisia. Niistä löytyy aina upeaa kerroksisuutta ja rakennetta sekä tietenkin roppakaupalla nautittavuutta.