LA VIA DEL COLLE - Chiara & Francesco Bandi
Bertinoro, Emilia-Romagna, Italia
Bertinoro, Emilia-Romagna, Italia
28 hehtaaria, 20 000 pulloa vuodessa
trebbiano, malvasia, moscato, albana, bombino, sangiovese
moscato, albana, pagadebit, trebbiano
hiekka, sora
sertifioitu luomu
Vuonna 1982 Renzo ja Oriana ostivat 7 hehtaaria maata ja pienen ikivanhan maatilan Emilia-Romagnan sydämestä, Bertinoron kylästä. Pariskunnan tarkoituksena oli yhdistää kaksi intohimoa: mehiläiset ja viini. Alkuun he istuttivat viinitarhoja, artisokkia, parsaa ja hedelmäpuita maatalon ympärille, joista viinitarhoille oli pyhitetty kolmen hehtaarin verran viljelysmaata.
Nykyään he työskentelevät kauttaaltaan 28 hehtaarin viljelysmailla, johon kuuluu viinitarhoja, oliivitarhoja, tryffelien keräämiseen käytettyjä metsiä, peltoa, hedelmiä ja vihanneksia sekä noin 300 enimmäkseen pysyvää mehiläispesää. Kaiken tämän yhteydessä on pieni kauppa, jossa he myyvät tuotteitaan paikallisille asukkaille.
Luomusertifioitua viiniä tuotetaan vain omilla 5 hehtaarin viinitarhoilla kasvatetuista rypäleistä. He valitsevat parhaat saatavilla olevat rypäleet aamun viileimpinä tunteina. Artesaanihenkinen viininvalmistusprosessi tapahtuu spontaanin käymisen kautta ilman lämpötilan säätöä ja suodatusta. Sulfiitteja ei perheen viineihin ole lisätty koskaan. Viinit pullotetaan ainoastaan niinä vuosina, kun vuosikerta on ollut erityisen laadukas ja tuottanut terveitä ja täysin kypsiä rypäleitä rakenteen ja pitkäikäisyyden takaamiseksi.
La Via Del Colle kasvattaa pääasiassa alkuperäisiä lajikkeita, kuten Albanaa, Sangiovesea, Trebbianoa, Bombino biancoa ja Terranoa. Lisäksi tilauksilla kasvaa muutaman palstan verran kansanvälisesti tunnetuimpia lajikkeita, kuten Cabernet’a, Syrah’a, Merlot’a ja Moscatoa. Nykyisin perustajapariskunnan kaksoset Chiara ja Francesco jatkavat perheen tarinaa. Francesco vastaa viinien valmistuksesta ja Chiara tilan muusta tuotannosta.