1 liter Rosé

 
 

21.40€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Kauniin punainen, kutsuva väri. Tuoksu antaa raikkaan tuulahduksen punaisia marjoja ja fressiä hedelmää. Suussa viini on kevyt, kuivahko ja aromit seuraavat tuoksun marjaisaa meininkiä; runsaasti metsämarjaa.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat Etelä-Pfalzin rinteillä, maksimissaan 300 metrin korkeudessa. Maaperä on hyvin moninaista, hiekkakiveä, kalkkikiveä, punaista hiekkakiveä ja harvinaista punaista liuskekiveä. Rypäleet kerätään koneellisesti ja ne erotetaan hellävaraisesti rangoistaan. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla lämpökontrolloiduissa terästankeissa eikä se näe tammea lainkaan. Rypäleet ovat mehun kanssa kuorikontaktissa neljän tunnin ajan ennen käymistä. Viini on tarkoitettu nuorena juotavaksi.

Ruokasuositus: Loistava yleisviini kaikille ruoille, mutta pelittää hienosti myös itsekseen!

WEINGUT WOLF

Birkweiler, Pfalz, Saksa

Wolf Birkweilerin viinitila on perheyritys, jonka tarina alkoi jo vuonna 1620. Muutama vuosi takaperin perheenpää Klaus Wolf koki, että hänen on parasta antaa valtikka seuraavalle sukupolvelle, jolloin puikkoihin astui hänen poikansa Mathias. Perinteiseen saksalaiseen tapaan Mathias haki oppia perhetilan naapurista, Godramsteinista Münzbergin viinitilalta. Sukupolvenvaihdoksen myötä oli hyvä hetki myös modernisoida viinilän kellaria, jonne hankittiin uusia tankkeja, puristin sekä laite, joka erottelee rypäleet rangoistaan. Uudella laitteistolla on ollut hyvä jatkaa vuosisatoja jatkunutta työtä, tavoitteena saada mahdollisimman puhdas ilmaisu pfalzilaisista lajikkeista, maaperästä ja ilmastosta viinin muodossa. Klaus vastaa nyt tarhoista Mathiaksen johtaessa kellarityöskentelyä.

Viinien tyyli on muuttunut vuosien saatossa selkeästi modernimpaan suuntaan, jossa leveyttä haetaan hiivasakkakypsytyksestä tammen sijaan. Viinit käyvätkin alkoholikäyminen kokonaan teräksessä ja kypsytys tapahtuu teräksen lisäksi ikivanhoissa puusammioissa. Uuden tammen käytöstä Mathias on luopunut kokonaan ja vanhemmat tammitynnyrit hän säästää yksinomaan spätburgunderille. Tarhoja hoidetaan luomumenetelmin ja viinit käyvät luonnollisilla hiivakannoilla. Tarhoja tilalla on tätä nykyä 15 hehtaaria, joista Kastanienbusch-tarha edustaa alueen ehdotonta parhaimmistoa.

Mathias on osa nuorta etelä-pfalzilaista viinintekijäporukkaa, joka kutsuu itseään nimellä ”Die Junge Südpfalz”. Nämä nuoret nousevat starat kisailevat keskenään, maistelevat toistensa viinejä ja esittelevät niitä messuilla. Järjestön avulla nuoret tekijät pyrkivät karsimaan ikiaikaista kyräilyä tilojen kesken ja keskittyvät tuomaan aluetta paremmin esille.

Pienehkö tila tuottaa tänä päivänä vajaa 100 000 pulloa vuosittain. Päälajike on ehdottomasti riesling, mutta laajasta rangesta löytyy niin perinteisiä saksalaisia (mm. kerner ja scheurebe) kuin kansainvälisiäkin lajikkeita. Pfalzin terroir on myös otollista punaisille lajikkeille ja niistä tärkein on tietenkin spätburgunder.

Lisätiedot

Tuottaja

WEINGUT WOLF

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Spätburgunder

Mesta

Birkweiler, Pfalz, Saksa

ALKON TUOTENUMERO

924553

Osasto: