À Peïssou (tilapäisesti loppu)

 
 

21.20€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Nenä tarjoaa kypsiä punaisia marjoja ja hedelmää sekä ripauksen hentoa kukkaisuutta. Paletilla viini on hienostuneen täyteläinen ja tasapainoinen. Makumaailmassa yhdistyvät punaiset marjat ja kypsä hedelmäisyys. Tanniinit ovat pehmeät ja jälkimaku herkullisen pitkä.

Alkuperä ja viininvalmistus: Kaksi päätarhaa ovat 20-30 vuotta vanhoja ja nuorin tarhoista on istutettu 2010. Rypäleet kerätään käsin näiltä kolmelta eri tarhalta lokakuun puolivälissä. Ne erotellaan rangoistaa ja murskataan. Alkoholikäyminen tapahtuu ilman lisättyä hiivaa tai sulfiitteja. Jokaisen tarhan rypäleet fermentoidaan erikseen ja maseraatio kestää nelisen viikkoa. Viinit kypsyvät erillisissä tankeissa yhdeksän kuukauden ajan, josta 50% 225 litran tammessa sekä 50% teräksessä. Eri tarhojen viinit sekoitetaan ja pullotetaan kesäkuun puolivälin tienoilla, jolloin niitä ei kirkasteta, suodateta eikä niihin lisätä sulfiitteja.

Viini on kunnianosoitus veljeksien isoisoisälle, joka tunnettiin nimellä ”Peïssou” (Pieni kala). Klarinetti, joka on kuvattuna viinin etiketissä, symboloi isoisoisän rakasta soitinta, joka kulki aina hänen mukanaan. Samalla se kuvastaa viininkulttuurin merkitystä heidän vuosisatoja vanhassa suvussa.

Ruokasuositus: Monipuolinen runsaimpien liharuokien kumppani. Pelittää satavarmasti myös tuhdimman punaviinin ystävän kesken kahdestaan.

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine des Amiel

Vuosikerta

2015

Alkoholiprosentti

14,9%

Rypälelajikkeet

Syrah

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Montblanc, Languedoc-Roussillon, Ranska

Luokittelu

Sertifikoitu luomu
Natural

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,