Aligoté

 
 

21.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Väri on kauniin kellertävä. Tuoksu antaa mineraalista raikkautta sitruksen muodossa, johon yhdistyy jasmiinia. Suussa viini jatkaa raikkaan hedelmäisellä meiningillä, jossa hedelmäisyyden ja hapokkuus on nätissä tasapainossa. Aromimaailma tarjoaa vihreää omenaa, hentoa kukkaisuutta, persikkaa ja hasselpähkinää. Eleganttinen pyöreys  saattelee vinkun erittäin nautittavaan lopputulemaan.

Alkuperä ja valmistus: Rypäleet kerätään käsin ympäri Burgundia. Puolet rypäleistä tulevat veljesten omilta tarhoilta ja puolet tutuilta luomuviljelijöiltä. Maaperä tarhoilla on unaista savea ja kalkkikiveä.  Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla teräksessä ja viini viettää hiivasakan päällä 4 kuukautta. Kuoret saavat olla mukana alkoholikäymisen kaksi ensimmäistä päivää. Viini ei näe tammea lainkaan ja se pullotetaan ilman lisäyksiä. Tuotantomäärä n. 4500 pulloa vuodessa.

Ruokasuositus: Moniulotteinen pari sekä vaalealihaisille liharuoille tai juustoille. Testaa esimerkiksi kunnolla marinoidun ja rapeaksi paistetun possun tai takuuvarman Crottin de Chavignol-juuston kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

CHAPUIS FRÈRES / CHAPUIS & CHAPUIS – Romain & Jean-Guillaume Chapuis

Vuosikerta

2020

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

aligoté

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Pommard, Burgundi, Ranska