Amadeus Fiffikus

 
 

16.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu antaa runsasta aromaattisuutta, mistä voi havaita eksoottista hedelmää, hentoa yrttisyyttä ja raikasta greippiä. Kuiva makumaailma on todella rikas, jossa aistit sitrusta, aromaattista kukkaisuutta ja eksoottista hedelmää. Hyvä hapokkuus tekee kokonaisuudesta tasapainoisen ja raikkaan.

Alkuperä ja viininvalmistus: Puolet rypäleista (Kerner & Sylvaner) ovat kerätty Etelä-Pfalzin tarhoilta ja toinen puolikas (Riesling ja Elbling) maailman jyrkimmiltä viinitarhoilta Bremmer Calmontista, Moselista. Rypäleet kerätään sadonkorjuussa pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Pfalzista rypäleet ovat kuljetettu Moseliin vinifikaatioon. Vinifikaatio tapahtuu kummankin alueen rypäleille erikseen. Maseraatio kestää yhdestä kahteen tuntia. Käyminen tapahtuu terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa, jonka jälkeen viini pidetään sakan päällä alkukevääseen, jolloin se suodatetaan. Pullotus tapahtuu aina sadonkorjuuta seuraavana keväänä ja eri viinit sekoitetaan.

Ruokasuositus: Mainio aromaattinen paketti nauttii mausteisten ruokien seurasta. Kokeile vaikkapa mausteisia glaseerattuja ribseja korianterin ja chilin kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

MÜLLER FRANZ – Kilian Franzen, Philip Müller ja Oliver Wirtz

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Riesling, Kerner, Elbling ja Sylvaner

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Mosel & Pfalz, Saksa