anina verde

 
 

21.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Runsas tuoksu antaa antaa punaista marjaa, hentoa kukkaisuutta ja yrttisyyttä sekä ripauksen sitrusta. Maku on intensiivinen ja elegantti, jossa hedelmäinen rakenne saa tukea miellyttäviltä tanniineilta ja mineraalisesta hapokkuudesta. Monipuolinen makumaailma jättää suuhun pitkän ja hennon mausteisen jälkimaun. Ei ihan perinteinen Grüner!

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään käsin lokakuun alussa Kamptalin kuuluisilta palstoilta, kuten Gaisbergiltä ja Wechselbergiltä, joiden kivinen maaperä on optimaalinen Riesling ja Grüner Veltliner -lajikkeille. Viinin käyminen tapahtuu teräksessä, jossa Grünerin mehu saa käydä Riesling-rypäleiden kuorien kanssa. Käyminen tapahtuu luonnollisesti ilman lisättyä hiivaa ja se kestää 5 kuukautta. Viiniä kypsytetään 7 kuukautta pääosin teräksessä, mutta pieni osa viinistä näkee myös isompaa tammitynnyriä. Viinit sekoitetaan juuri ennen pullotusta. Anina verde kuuluu Arndorferien ”Natural Wines” -kategoriaan, joten lisättyjä sulfiitteja viinissä ei ole juurikaan ja kuorikontakti tuo viinin reilusti luonnetta. Nimensä viini on saanut yhdeltä pariskunnan tytöistä.

Ruokasuositus: Runsaan makuinen grüner ottaa paikkansa erilaisten runsaan makuisten kala- ja kasvisruokien rinnalla. Kokeile vaikkapa nieriää tai parsaa.

Lisätiedot

Tuottaja

ARNDORFER – Anna & Martin Arndorfer

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Grüner veltliner

Mesta

Strass, Kamptal, Itävalta

Tyyppi

Valkoiset

Luokittelu

Natural