Assyrtiko (tilapäisesti loppu)

 
 

19.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Väri on kauniin oranssi. Runsas nenä antaa kypsää hedelmää, josta erotat persikkaa, aprikoosia ja paahdettua pähkinää. Paletilla homma jatkuu runsaana ja ilmeikkäänä,  josta aromeina erottaa tuoksusta tuttua aprikoosia, persikkaa ja yrttisyyttä. Moniulotteinen jälkimaku ja maaperän mineraalisuus tuntuvat mukavasti pitkään.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään syyskuun puolessa välin käsin vuokratarhoilta, n. 200 metrin korkeudesta. Maaperä on hyvin liuskekivipitoinen. Viiniä maseroidaan alhaisessa lämpötilassa kuorien kanssa neljän päivän ajan ja alkoholikäyminen tapahtuu teräksessä kestäen yhteensä 10 päivää. Tämän jälkeen viini kypsyy 12 kuukauden ajan puoliksi teräksessä ja puoliksi Jacques Selossen vanhoissa tynnyreissä. Viiniin ei ole lisätty sulfiitteja eikä sitä ole kirkastettu.

Ruokasuositus: Suunmyötäinen viini toimii mainiosti yhteen mausteisten sekä runsaan makuisten kala- ja äyriäisruokien kanssa. Myös vaikkapa grillin kautta käytetyt vaalealihaiset lihat pelittävät mainiosti!

Lisätiedot

Tuottaja

Ligas

Vuosikerta

2016

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Assyrtiko

Tyyppi

Oranssi viini

Mesta

Pella, Kreikka

Luokittelu

Natural

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,