Bagatelle

 
 

19.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Eloisa tuoksu antaa reilulla kädellä vadelmaa ja karhunvatukkaa. Suussa viini on raikas ja täynnä fressiä hedelmää ja marjaisuutta. Silkkiset tanniinit tuovat viiniin pehmeää runkoa ja kokonaisuus on erittäin nautittava. Bagatelle on THE Manoir de la Tête Rougen punainen, joka ilmentää parhaalla tavalla Saumuria; herkkää ja simppelin nautittavaa!

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat kalkki- ja graniittiperäisessä maassa. Köynnökset, joista rypäleet kerätään ovat n. 30 vuoden ikäisiä. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin pieniin koreihin ja kuljetetaan kellariin, jossa ne erotellaan rangoistaan. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla 12 päivän ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy sementtitankeissa 6 kuukauden ajan hiivasakan päällä. Pieni määrä sulfiitteja lisätään pullotuksen yhteydessä ja sitä ei kirkasteta tai suodateta, vaan painovoiman annetaan hoitaa homma.

Ruokasuositus: Bagatelle istuu monenlaisen ruoan seuraan. Kokeile vaikkapa turskaa ”Brandade” tai friteerattua kanaa. Juotavissa myös ilman evästä!

Lisätiedot

Tuottaja

Manoir de la Tête Rouge

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

12,5

Rypälelajikkeet

Cabernet Franc

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Le-Puy-Notre-Dame, Loire