Le Verrane

 
 

21.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Täyteläinen ja herkullinen tuoksu antaa kypsää luumua ja herukkaa sekä runsaasti mausteisuutta. Tuottaja Beran tyylille ominainen eläväisyys on myös tuoksussa läsnä. Viinin aromimaailma on hyvin intensiivinen eikä maanläheisyyttäkään tästä viinistä puutu. Maussa joillekin alkuviineille ominainen jäännöshiilidioksidi tuo maun alussa hentoa pirskahtelevuutta sekä keveyttä kypsään viiniin.  Tanniisuus antaa viinille upeaa rakennetta, jota hieman makealtakin tuntuva hedelmäisyys kannattaa viiniä tasapainoiseen lopputulokseen.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet ovat kasvaneet ilman kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Rypäleet on kerätty käsin tarhoilta ja fermentointi tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla, josta viini saa myös runsautta makuunsa. Viini ei näe tammea lainkaan. Käyminen tapahtuu betonitankeissa, jonka jälkeen sitä kypsytetään hiivasakan päällä 18 kuukautta.

Ruokasuositus: Kypsän hedelmän ja runsaan tanniinisuuden johdosta viini on loistava pari syksyn ja alkutalven riistaruoille. Riistan vierelle kokeile lisukkeeksi vaikka pitkään uunissa paahdettuja punajuuria ja porkkanoita.

Lisätiedot

Tuottaja

Bera

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

14.5%

Rypälelajikkeet

Barbera

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Canelli, Piemonte, Italia

Luokittelu

Sertifikoitu luomu
Natural