Terroir de Bellevue

 
 

22.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Nenä antaa mehukasta karpaloa, hapankirsikkaa ja vadelmaa. Paletilla viini on kevytrakenteisen hedelmäinen, jonka makumaailma on täynnä punaista marjaa, vadelmaa ja hentoa yrttisyyttä. Maaperän mineraalisuus on viinissä myös vahvasti läsnä ja pehmeät tanniinit toimivat nätisti taustalla hapokkuuden kanssa. Upea gamay, jonka tasapainoisuus ja kompleksisuus muistuttaa alueen pohjoisia viinejä ja osoittaa samalla eteläisen alueen potentiaalin.

Alkuperä ja valmistus: Rypäleet kerättiin käsin syyskuussa tarhoilta, jotka Raphaelin isoisä on istuttanut 1952. Näiden maaperä on lähes kokonaan kalkkikiveä. Klassinen osittainen hiilidioksidikäyminen, jossa rypäletertut pyritään säilyttämään mahdollisimman ehjinä ja kokonaisina. Käyminen ja ikääntyminen tapahtuu sementtitankeissa ilman lämpötilakontrollia 6 kuukauden ajan. Viini pullotetaan suodattamatta ja eikä siihen tehdä rikkilisäystä.

Ruokasuositus: Todella nautittava sellaisenaan, mutta toimii mukavasti erilaisten monipuolisten liharuokien kanssa. Testaa esimerkiksi karitsan kareen vierellä!

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE SAINT CYR – Raphael Saint-Cyr

Vuosikerta

2020

Alkoholiprosentti

13%

Tyyppi

Punaiset

Rypälelajikkeet

Gamay

Mesta

Anse, Beaujolais, Ranska

Luokittelu

Sertifioitu luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,