Beaujolais Village Blanc

 
Placeholder
 

23.90€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on raikas ja monipuolinen. Sieltä erottuu trooppista hedelmää, kukkaisuutta ja omenaa. Paletilla viini tarjoaa omenaa, päärynää ja karamellisoitua sitruunaa. Hapokkuus on eloisa ja antaa viinille omaleimaisen fiiliksen. Runsas ja eläväinen paketti kaiken kaikkiaan.

Alkuperä ja valmistus: Rypäleet kerättiin käsin syyskuun toisella ja kolmannella viikolla tarhoilta, joiden ikä on 55-65 vuotta. Rypäleet erotellaan rangoistaan ja puristetaan kevyesti. Käyminen tapahtuu sementtitankeissa ilman lämpötilakontrollia ja satunnaisilla analyyseillä, joilla varmistutaan hiivojen toiminnasta ja onko mehussa volatiilisuutta vai ei. Käyminen kesti pitkään ja alkoi uudestaan kevään korvilla, jolloin pullotuksen ajankohta siirtyi aina elokuulle saakka. Viini pullotettiin kuunkierron mukaan 15. elokuuta. Pullotettu ilman lisättyä sulfiittia.

Ruokasuositus: Eloisa Chardonnay, joka toimii monella saralla. Esimerkiksi grillattu tonnikala yrtti-sitrusmarinadilla ja dijonilla maustetun salaatti pelittää enemmän kun mukavasti.

Lisätiedot

Tuottaja

DUFAITRE – Laurence & Rémi Dufaitre

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Saint-Etienne-des-Oullières, Beaujolais, Ranska

Luokittelu

Natural