Beaujolais Villages

 
 

21.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu tarjoaa karpaloa, hapankirsikkaa, vadelmaa hentoa kukkaisuutta. Paletilla viini on keskitäyteläisen hedelmäinen, jonka mausta esiin nousee muun muassa kirsikkaa, granaattiomenaa sekä hentoa mausteisuutta. Pehmeät tanniinit toimivat nätisti taustalla hapokkuuden kanssa ja fiilis on kaikin puolin tasapainoinen. Beuajolais Villages on Arnaudin ja Françoisin ensipuraisu kaksikon viinintekoon. Upean kompleksinen paketti tarjoaa hienon entryn tilan viinintekoon.

Alkuperä ja valmistus: Rypäleet kerättiin käsin syyskuun toisella viikolla tarhoilta, joiden maaperä on hiekka- sekä graniittia ja joiden keski-ikä on 30 vuotta. Mehu käy osittaisen hiilidioksidikäymisen, jossa rypäletertut pyritään säilyttämään mahdollisimman ehjinä ja kokonaisina. Käyminen tapahtuu suurissa sementtitankeissa ilman lämpötilakontrollia. Viini saa kypsyä neutraaleissa 228 litran tynnyreissä (50%) sekä terästankeissa (50%) kahdeksan kuukauden ajan ennen pullotusta, joka tehdään pienen sulfiittilisäyksen kanssa.

Ruokasuositus: Todella nautittava sellaisenaan, mutta toimii mukavasti erilaisten kevyempien liharuokien kumppanina. Toimiva kombinaatio myös Ragú-tyylisille pastoille.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE DES MORIERS – Arnaud Combier & François de Nicolay

Vuosikerta

2020

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Gamay

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Lancié, Beaujolais, Ranska

Luokittelu

Sertifioitu luomu