Tuoksu ja maku: Tuoksu on täynnä punaisten marjojen, mausteiden sekä tummien kirsikoiden aromeita. Paletilla viini tarjoaa ennen kaikkea pinot noirin vahvempaa olemusta yhdessä pehmeän ja hyvin integroituneen tanniinisuuden muodossa. Tuoksusta tuttu metsämarjaisuus ja kirsikkaisuus ovat miellyttävästi läsnä. Pienen iän tuoma pehmeys yhdessä “crunch factor” hapokkuus tuovat viinin nostattavaa rakennetta ja siivittävät sen miellyttävän pitkään jälkimakuun.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan n. 35-vuotiailta tarhoilta Côte Chalonnaisen alueelta, Mercureyn liepeiltä, missä maaperä koostuu savi- ja kalkkikivestä. Viiniä maseroidaan 12 päivän ajan. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa, minkä jälkeen viiniä kypsytetään 12 kuukautta neutraaleissa tynnyreissä.
Ruokasuositus: Klassinen Burgundin pinotti pelittää jos jonkilaisten herkkujen rinnalla. Kokeile esimerkiksi klassista Tournedos Rossinia raikkaan salaatin kera.