Bourgogne Rouge Albin

 
 

33.00€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on huumaavan runsas tarjoten ruusun, kirsikan ja yrttien aromeita. Suutuntuma tarjoaa tekstuuria ja pehmeyttä aromimaailman vain vahvistuessa. Esiin nousee ruusunterälehden, mausteiden, kaakaon aromeita sekä tyylikästä kermaisuutta. Nautittava happorakenne sekä hienostuneet tanniinit. Ehdotonta Burgundin ABC:tä.

Alkuperä ja viininvalmistus: Paul ja Willy ostivat nämä köynnökset vuonna 2018 ja aloittivat konvertion luomuviljelyyn. Maaperä koostuu savisesta kalkkimaasta. Tarhat sijaitsevat pohjoisilla rinteillä ja samalla hieman korkeammalla merenpinnan yläpuolella. Nämä elementit mahdollistavat viiniin sen upean raikkauden ja konsentraation. Alkoholikäyminen tapahtuu kokonaisina terttuina noin 13-16 päivän ajan. Viiniä kypsytellään vuoden ajan neutraaleissa tammitynnyreissä ennen kuin se pullotetaan ilman suodatusta, pienen sulfiittilisäyksen kera.

Ruokasuositus: Toimii erinomaisesti hieman mausteisimpien ruokien kanssa. Kokeile esimerkiksi härkäbulgogin seurassa. Myös runsaammat kasvisruoat toimivat loistavasti, esimerkiksi uunissa suolapaahdetut punajuuret rakuunaöljyn kera.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE AMI – Paul Marchand-Perarnau & Willy Roulendes

Vuosikerta

2020

Alkoholiprosentti

12,5%

Tyyppi

Punaiset

Rypälelajikkeet

Pinot noir

Mesta

Burgundi, Ranska

Luokittelu

Luomu