Tuoksu ja maku: Viinissä on upea mencialle ominainen violettiin taittuva punainen väri. Tuoksu antaa reilulla kädellä yrttisyyttä ja marjaisuutta. Runsas makumaailma on marjaisa, jossa vadelman ja boysenmarjan aromit ovat hienosti esille. Myös tumma kirsikkaisuus maistuu. Tanniinirakenne on miellyttävän pehmeä ja yhdessä happorakenteen kanssa kokonaisuus on erittäin tasapainoinen ja nautittava.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään Valtuillen kylän alueen viideltä eri tarhalta, joiden keski-ikä on 75 vuotta. Käsin kerätyt rypäleet kuljetetaan kellarille, jossa viini saa käydä alkoholikäymisen 5000 litran terästankeissa. . Tämän jälkeen viini saa rauhoittua teräksessä, jossa se käy myös malon. Tästä viini jatkaa jatkaa kypsymistä 225 litran ranskalaisissa kolmivuotiaissa tynnyreissä 6 kuukauden ajan ennen pullotusta ja julkaisua.
Ruokasuositus: Runsas mencia nauttii chorizon ja muiden mausteisempien makkaroiden ja ruokien seurasta. Espanjalaisen keittiön lihaisammat annokset ovat hieno pari viinin rinnalla.