Chin Chin Cava Brut

 
 

16.91€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Runsas tuoksu on erittäin raikas. Hedelmäisyys nousee tuoksussa ja maussa pintaan ja makumaailmasta löytyy etenkin persikkaa ja vihreää omenaa. Maku on runsas ja 8 gramman sokerin lisäys litraa kohden tasapainottaa kokonaisuuden erittäin nauttitavaksi ja maku kestää pitkään. Eloisa hapokkuus jättää miellyttävän raikkaan tuntuman suuhun.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypälelajikkeet kerätään, murskataan ja annetaan käydä erikseen terästankeissa matalassa lämpötilassa. Lajikkeet blendataan yhteen marraskuussa, jonka jälkeen aloitetaan toinen käyminen pullossa perinteisen metodin mukaisesti. Tämän jälkeen viinin annetaan ikääntyä minimissään 12 kuukautta ennen kuin se korkitetaan uudelleen ja päästetään markkinoille. Josephin cavat ovat aina vuosikertaviinejä ja kyseinen kupliva on vuosikertaa 2018.

Ruokasuositus: Toimii erittäin hyvin aperitiivina mutta sopii runsautensa ansiosta myös erinomaisesti mausteisten alkupalojen seuraksi. Myös grillattu kala pitää tästä Cavasta!

Cava Josep Masachs

Josep Masachsin viinitila sijaitsee ”Cavakeskiössä”, Sant Sadurni d’Anoian kuuluisalla viinialueella. Talon tarina alkoi vuonna 1989, jolloin ensimmäiset viinit julkaistiin. Tila toimi alueella aina vuoteen 2014 asti, jolloin edessä oli lyhyt muutto Vilfrancan puolelle, jossa käyttöön vihittiin entistä modernimmat ja suuremmat tilat, jotka palvelevat kasvanutta kysyntää ja arvostetun laadun ylläpitämistä entistä paremmin. Syynä muuttoon olikin juuri viinilän rajoitteet kokonsa puolesta, jotka eivät enää vastanneet nykypäivän vaatimuksia. Vanha viinilä kuitenkin säilytettiin ja se toimii edelleen viininvalmistuksen päämajana.

Nykyisellään tilalla on omia viiniviljelyksiä muutaman kymmenen hehtaarin verran. Näiltä hehtaareilta saadaan ainoastaan ”Katalonian kultaa”, Cavaa.  Josep käyttää viineihinsä ainoastaan itse kasvattamiaan rypäleitä, joka alkaa olla tätä nykyä melko harvinaista Penedesissä. Talon cavat ovat tunnettuja tasapainoisesta ja tyylikkäästä tyylistään ja uuden osoitteen myötä hommaa on myös modernisoitu etikettejä myöten. Focus onkin korkean laadun ohella myös tyylikkäässä kokonaisuudessa.

Lisätiedot

Tuottaja

JOSEP MASACHS

Alkoholiprosentti

11,5%

Rypälelajikkeet

xarel.lo, parellada, macabeo

ALKON TUOTENUMERO

939661

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,