Tuoksu ja maku: Tuoksu tarjoaa herkullista kypsää vadelmaa, kirsikkaa sekä vienoa mausteisuutta. Suussa viini on raikkaan hedelmäinen ja keskitäyteläinen, johon hyvä hapokkuus tuo nautittavuutta. Silkkiset tanniinit antavat suun täyttävää tukea taustalla ja kokonaisuus on elegantti. Chiroublesin tarhat on Beaujolais’n kylistä korkeimmalla ja ilmasto on täällä viileämpi kuin muualla alueella. Nämä tekijät tuovatkin kylän viineihin niiden tunnistettavan raikkauden ja happorakenteen.
Alkuperä ja viininvalmistus: Chiroubles on Beaujolais’n korkein Cru ja tarhat kasvavat reilut 400 metriä merenpinnan yläpuolella. Maaperä tarhoilla on pinkkiä graniittia. Köynnökset mistä rypäleet poimitaan ovat noin 50-vuotiaita. Hiilidioksidikäyminen kestää noin 7-14 päivää neutraaleissa tynnyreissä, missä viini pääsee myös kypsymään.
Ruokasuositus: Upea paritus klassiselle ”kukkoa viinissä” annokselle. Myös paahdettu possunkylki ja tryffelirisotto toimii viinin kanssa mallikkaasti.