Tuotekuvaus
Tuoksu ja maku: Jo tuoksussa viinin raikkaus tulee mainiosti esiin. Vierellä on havaittavissa intensiivistä punaisten marjojen aromeita hennon yrttisyyden kera. Paletilla viinin mineraalisuus kohottaa päätään. Upean tasapainoisen kokonaisuuden kruunaa tyylikäs mausteisuus ja pituutta viiniin antaa sen suolaisuus, joka viimeistään herauttaa veden maistajan kielelle.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin Yonnen alueelta Chitry le Fort nimiseltä tarhalta. Köynnökset ovat istutettu 1970- ja 1990-luvulla. Tarhojen maaperä koostuu kalkki- sekä savimaasta. Rypäleet erotetaan rangoistaan ja alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa. Kypsytys tapahtuu tammitynnyreissä 12-15 kuukauden ajan ja 10% tynnyreistä on uusia.
Ruokasuositus: Kokeile esimerkiksi Boudin Noirin kanssa. Myös ankankoipiconfit toimii mallikkaasti. Kasvispitoisempien annoksien kanssa oikein mainio pari, esimerkiksi legendaarinen papu-cassoulet kiittää tämän viinin kumppanuudesta.