Cuveé des Dames (tilapäisesti loppu)

 
 

23.90€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Kevyen mausteisesta ja pähkinäisestä tuoksusta on aistittavissa kukkaisuutta, ananasta sekä litsiä. Runsaasta ja hienovaraisesta mausta esille hyppäävät trooppisten hedelmien aromit, jota tukee upeasti makean hunajainen suutuntuma. Viini on tyylipuhdas esimerkki hienostuneesta ja monipuolisesta Petit Mansengista!

Alkuperä ja viininvalmistus:  Maaperä on kivistä savi- ja kalkkipitoista maata. Tarkkaan valitut rypäleet poimitaan käsin myöhään syksyllä. Pitkä kasvukausi, rypäleen korkea luonnollinen hapokkuus ja myöhäinen kerääminen marras-joulukuun taitteessa saavat aikaan lajikkeelle ainutlaatuisen aromaattisuuden ja hienostuneisuuden. Vaikka rypäleet kerätäänkin myöhään, niihin ei muodostu lainkaan jalohometta vaan rypäleet kypsyvät kauniin rusinaisiksi. Viini käy läpi tarkan lämpötilakontrolloidun käymisen ja tämän jälkeen viini kypsyy hiivasakan päällä 12 kuukautta. Pullotuksen jälkeen viini lepää 6 kuukautta kellarissa. Lopputuloksena on tämä tyylikkäästi ikääntyvä makea viini.

Ruokasuositus: Hieno yhdistelmä hanhenmaksan kumppanina. Kokeile myös juustojen, erityisesti lampaanmaidosta valmistettujen kanssa. Klassisesti löytää paikkansa myös pelin avaajana aperitiivin muodossa.

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine Bordenave

Vuosikerta

2015

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Petit Manseng

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Jurançon, Ranska

Luokittelu

Luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,