Cuvée L Blanc

 
 

22.90€

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on mineraalisen raikas ja sitruksinen, josta aistii myös valkoista persikkaa sekä hentoa kukkaisuutta. Paletilla kokonaisuus on raikkaan hedelmäinen, josta havaitset omenaa, keltaista luumua ja sitrusta sekä tuoksusta seuraavaa kukkaisuutta. Suutuntumaa ryhdittää hyvä mineraalisuus. Viini jättääkin suuhun miellyttävän mineraalisen maun.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat Molsheimin rinteillä, maksimissaan 300 metrin korkeudessa. Maaperä on pääosin kalkkikiveä, jossa joukossa myös hiukan savimaata. Rypäleet kerätään käsin ja ne erotetaan hellävaraisesti rangoistaan. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Tämän jälkeen se kypsyy hiivasakan päällä teräksessä kuuden kuukauden ajan. Pullotuksen yhteydessä sitä ei kirkasteta eikä siihen lisätä lainkaan sulfiitteja.

Ruokasuositus: Pinot Blanc sopii mainiosti yhteen sekä grillattujen kalojen että vaalealihaisten lihojen seuraksi. Aasialaisen keittiön runsas makumaailma toimii hienosti viinin rinnalla. Se sopii myös hyvin yhteen aromikkaiden juustojen kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE NEUMEYER – Marie & Jérome Neumeyer

Vuosikerta

2016

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Pinot Blanc, Pinot Gris ja Pinot Auxerrois

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Molsheim, Alsace, Ranska

Luokittelu

Sertifikoitu luomu
Natural