Cuvée L Macération 2017

 
 

28.75€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on omenainen ja kukkaisa, josta aistii myös kypsää aprikoosia sekä hentoa mausteisuutta. Paletilla kokonaisuus on intensiivisen hedelmäinen, josta havaitset omenaa, keltaista luumua ja sitrusta sekä tuoksusta seuraavaa kukkaisuutta ja mausteisuutta. Suutuntumaa ryhdittää hyvä mineraalisuus ja kuorikontaktin aikaansaamat fenolihapot. Viini jättääkin suuhun miellyttävän kokonaisvaltaisen fiiliksen, joka kestää pitkään.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat Molsheimin rinteillä, maksimissaan 300 metrin korkeudessa. Maaperä on pääosin kalkkikiveä, jossa joukossa myös savimaata. Rypäleet kerätään käsin ja ne erotetaan hellävaraisesti rangoistaan. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Kuorikontakti kestää 7 päivää. Tämän jälkeen se kypsyy hiivasakan päällä teräksessä seitsemän kuukauden ajan. Pullotuksen yhteydessä sitä ei kirkasteta eikä siihen lisätä lainkaan sulfiitteja.

Ruokasuositus: Oranssi toimii luontevasti runsaan ja aromaattisten ruokien kumppanina. Kokeile esimerkiksi grillatun maissikanan ja yrtein maustettujen uunijuuresten kanssa.

DOMAINE NEUMEYER

Molsheim, Alsace, Ranska

Neumeyrin viinitila sijaitsee Molsheimin kylässä, Alsacen pohjoispuolella, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Strasbourgista. Tilan vetovastuussa on neljännen sukupolven Jérôme ja hänen siskonsa Marie. Valtikka on juuri siirtynyt lapsille Gerhardilta sekä Gabriellelta, jotka vastasivat viinin teosta reilut 20 vuotta. Tarhoja on viljelyssä 16 hehtaaria, joista 8,6 hehtaaria on Bruderthal Grand Cru -tarhoja.

Viinitilalla on sertifikaatti luonnonmukaisesta viljelystä ja he seuraavat tarkasti biodynaamista kalenteria. Luonnonmukaiset menetelmät käsittävät lannoitteiden ja torjunta-aineiden lisäksi viinien käymisen luonnollisilla hiivakannoilla ja painovoiman käytön osassa talon viinien kirkastusta. Perhe suhtautuukin ympäristön suojeluun luonnonmukaisten menetelmien avulla syvällisesti ja vaalii sukupolvien saatossa iskostuneita malleja suurella rakkaudella.

Kaakkoon päin olevat tarhat nauttivat sopivasti lempeästä aamuauringon paisteesta ja niihin muodostuu hiljalleen tunnettu aromimaailma, jossa merkelipitoinen kalkkikivimaa takaa viineille niiden tunnistettavan mineraalisuuden ja raikkauden. Grand Cru -tarhoilla melkein puolet maaperästä on saviperäistä kalkkimaata, joka tuo näihin viineihin runsasta otetta ja leveyttä. Erityisesti nämä viinit ikääntyvät todella tyylikkäästi, minkä takaa juuri kalkkikiven hapokkuus ja savimaan tuoma runsas hedelmäisyys.

Tyylillisesti tilan staili on hienostunut ja tasapainoinen, jossa haetaan ennen kaikkea täydellistä liittoa mineraalisuuden, hapokkuuden ja elegantin hedelmän välille. Viinit muistuttavatkin ehkä tyylillisesti enemmän pohjoisen naapurimaan Saksan vinkkuja kuin etelän runsasta ja kokonaisvaltaista hedelmävetoista meininkiä.

Rypäleistä pääosaa näyttelevät kaikki Alsacen tunnetut lajikkeet riesling, pinot blanc, pinot gris, gewürztraminer ja muscat sekä tietysti pinot noir. Tämän lisäksi tehdään chardonnaysta mainiota Cremanttia. Kellarissa viinit kypsyvät pitkään sakan päällä ja niitä kypsytellään suurissa, vanhoissa puusammioissa, joka tuo viineihin niiden tunnistettavan hienostuneisuuden ilman tammen aromeita. Viinit ovat läpi rangen tyylikkään aromikkaita, joita leimaa puhdaspiirteisyys. Luonnonmukaista ja eleganttia Alsacea siis!

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE NEUMEYER

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

14%

Rypälelajikkeet

pinot blanc, pinot gris

Luokittelu

Sertifioitu biodynaaminen

ALKON TUOTENUMERO

951046

Osasto: