Cuvée L Macération

 
 

22.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on omenainen ja kukkaisa, josta aistii myös kypsää aprikoosia sekä hentoa mausteisuutta. Paletilla kokonaisuus on intensiivisen hedelmäinen, josta havaitset omenaa, keltaista luumua ja sitrusta sekä tuoksusta seuraavaa kukkaisuutta ja mausteisuutta. Suutuntumaa ryhdittää hyvä mineraalisuus ja kuorikontaktin aikaansaamat fenolihapot. Viini jättääkin suuhun miellyttävän kokonaisvaltaisen fiiliksen, joka kestää pitkään.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat Molsheimin rinteillä, maksimissaan 300 metrin korkeudessa. Maaperä on pääosin kalkkikiveä, jossa joukossa myös savimaata. Rypäleet kerätään käsin ja ne erotetaan hellävaraisesti rangoistaan. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Kuorikontakti kestää 7 päivää. Tämän jälkeen se kypsyy hiivasakan päällä teräksessä seitsemän kuukauden ajan. Pullotuksen yhteydessä sitä ei kirkasteta eikä siihen lisätä lainkaan sulfiitteja.

Ruokasuositus: Oranssi toimii luontevasti runsaan ja aromaattisten ruokien kumppanina. Kokeile esimerkiksi grillatun maissikanan ja yrtein maustettujen uunijuuresten kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE NEUMEYER – Jérome ja Marie Neumeyer

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

14%

Rypälelajikkeet

pinot blanc 70%, pinot gris 30%

Tyyppi

Oranssi viini

Mesta

Molsheim, Alsace, Ranska

Luokittelu

Sertifioitu luomu