Donna Lee

 
 

17.99€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Intensiivinen tuoksu on hyvällä tavalla vihreä, siitä löytyy muun muassa herneenversoa ja ruohoa. Ihastuttava maku on haastava aromien antaessa mustaherukkaa ja greippiä. Reilun hapokkuuden ryhdittämä viini jättää pitkään maistuvan, karviaista, passionhedelmää ja nektrariinia muistuttavan, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman. Kuiva ja aromikas viini on erittäin hyvä vaihtoehto riesling-fanaatikoille.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat Etelä-Pfalzin rinteillä, maksimissaan 300 metrin korkeudessa. Maaperä on hyvin moninaista, hiekkakiveä, kalkkikiveä, punaista hiekkakiveä ja harvinaista punaista liuskekiveä. Rypäleet kerätään käsin ja ne erotetaan hellävaraisesti rangoistaan. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla lämpökontrolloiduissa terästankeissa eikä se näe tammea lainkaan.

Scheurebe syntyi vuonna 1916 Rheinhessenissä, kun tohtori Georg Scheu risteytti rieslingin ja tunnistamattoman villiviinin keskenään.

Ruokasuositus: Scheurebe-vetoinen viini on kuin kotonaan kotimaisten järvikalojen kuten ahvenen kanssa. Aromaattisuutensa ansiosta se sopii oivasti myös aasialaisten ruokien kumppaniksi.

Lisätiedot

Tuottaja

GUT VON BEIDEN – Philipp Müller ja Jochen Laque

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

scheurebe, pinot blanc

ALKON TUOTENUMERO

926605

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,