Duzàt Dolcetto

 
 

16.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Kosiskeleva ja herkullisen hedelmäinen tuoksu antaa reilusti kirsikkaa, kypsää marjaa ja hienostunutta  Suussa tuoksusta tutut aromit jatkavat ja mukaan tulee nastaa hapokkuutta ja silkkisen pehmeää tanniinisuutta. Kokonaisuus on herkullisen nautittava ja miellyttävän helposti lähestyttävä.

Alkuperä ja viininvalmistus: Dolcetto-köynnökset kasvavat palstoilla kaakkoisrinteellä. Maaperä on sekoitus savea sekä merkelikiveä. Viinirypäleet kerätään käsin, jonka jälkeen toisesta puolikkaasta rangat poistetaan tertuistaan ja puristetaan. Toinen puolikas poljetaan jaloin rankoineen.  Tämän jälkeen viini käy alkoholikäymisen terästankeissa 28-asteessa. Alkoholikäyminen kestää 15 päivää. Viini kypsyy sementissä 8 kuukauden ajan ennen pullotusta, jolloin sitä ei suodateta tai kirkasteta ja pullotus tapahtuu ilman lisäyksiä.

Ruokasuositus: Kuten vanha sananlasku sanoo: ”What grows together, goes together”. Kokeile siis esimerkiksi täyteläisten pasta-annoksien tai runsaan makuisten pizzojen seurana. Myös syksyiset maut, kuten sienirisotto ja riistalinnut juuresten kera viihtyvät tämän taiten valmistetun Dolcetton rinnalla.

Lisätiedot

Tuottaja

PODERI CELLARIO – Cinzia & Fausto Cellario

Vuosikerta

2020

Alkoholiprosentti

12,5%

Tyyppi

Punaiset

Rypälelajikkeet

dolcetto

Mesta

Carru, Piemonte, Italia

Luokittelu

Sertifioitu luomu