Tuoksu ja maku: Viinissä on syvä violettiin taittuva punainen väri, joka on hyvin tyypillistä mencialle. Erittäin miellyttävä ja intensiivinen tuoksu antaa yrttisyyttä ja hentoa kukkaisuutta. Herkullinen maku on hedelmäinen ja marjaisa ja siitä voi erottaa luumua ja kirsikkaa. Silkkiset tanniinit kruunaavat tasapainoisen ja todella nautittavan kokonaisuuden.
Alkuperä ja viininvalmistus: Iäkkäät ”puskaviinit” ovat keskimäärin 65-85 -vuotiaita. Rypäleet kerätään käsin rinteiltä, jotka ovat noin 500 metrin korkeudessa. Maaperä koostuu liuskekivestä ja savesta. Viiniä maseroidaan alhaisessa lämpötilassa kolmesta viiteen päivää ja se saa käydä alkoholikäymisen 10 000 litran terästankeissa. Tämän jälkeen viini saa rauhoittua teräksessä, jossa se käy myös malon. Tämän jälkeen mehut blendataan ja siirretään suuriin 5000 litran puusammioihin, jossa se viettää 4 kuukautta ennen pullotusta ja julkaisua.
Ruokasuositus: Mencia on ruokapöydän moniottelija ja se maistuu etenkin karitsan kareen, härkäpadan ja chorizon kanssa.