Tuoksu ja maku: Raikas ensivaikutelma on täynnä limeä, sitruunaa ja kivellistä hedelmäisyyttä. Suutuntuma on kevyehkö ja ennen kaikkea raikas, jossa runsaanpuoleinen happorakenne nousee hienosti esille. Makumaailma jatkaa fressillä linjalla ollen miellyttävän sitruksinen. Paletilta löytää myös hentoa floraalisuutta, kivellistä hedelmää, vihreää omenaa sekä mineraalisuutta. Tyylipuhdasta jaquèrea kaikin puolin.
Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat kalkki- ja mineraalipitoisessa maassa, joka on peruja ikivanhasta jäätiköstä. Tarhojen keski-ikä on 30 vuotta. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin sadonkorjuun ensimmäisillä viikoilla ja kuljetetaan kellariin, jossa ne erotellaan rangoistaan. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla parin viikon ajan. Tämän jälkeen viini pääsee kypsymään 6 kuukautta hiivasakan päällä pienemmissä terästankeissa.
Ruokasuositus: Jacquère ylipäänsä, kyseinen viini myös nimensä mukaisesti, toimii mainiosti illallisen aloittaja, mutta yhtä lailla raikkaampien annosten rinnalla. Erityisesti raa’at kalat ja kevyemmät äyriäisannokset istuvat viinin rinnalle upealla tavalla. Testaa vaikkapa limellä, tillillä ja mintulla aateloidun siikacrudon kanssa.