Fleurie ”La Madonne”

 
 

31.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu antaa herkkää kukkeutta ja runsasta punaista marjaisuutta. Paletilla ”Beaujolais’n kuningatar” tarjoaa silkkistä pehmeyttä, aromaattista kukkeutta ja paljon punaista hedelmäisyyttä ja marjaisuutta. Granaattiomena, vadelma ja karpalo nousevat suussa esille. Viini on samaan aikaan hyvin rakenteellinen ja ryhdikäs sekä pehmeä ja elegantti.

Alkuperä ja valmistus: Rypäleet kerättiin käsin syyskuun ensimmäisillä viikoilla tarhoilta, joiden maaperä on hiekka- sekä graniittia ja joiden keski-ikä on 40 vuotta. Mehu käy osittaisen hiilidioksidikäymisen, jossa rypäletertut pyritään säilyttämään mahdollisimman ehjinä ja kokonaisina. Käyminen tapahtuu suurissa sementtitankeissa ilman lämpötilakontrollia. Viini saa kypsyä neutraaleissa 228 litran tynnyreissä kymmenen kuukauden ajan ennen pullotusta, joka tehdään pienen sulfiittilisäyksen kanssa.

Ruokasuositus: Mahtava kumppani monenlaisille herkuille. Esimerkiksi klasari Quiche Lorraine toimii hienosti, kuin myös paahdettu kananpoika. Juustoista Reblochon pelittää oivasti kevyesti viilennetyn Fleurien rinnalla.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE DES MORIERS – Arnaud Combier & François de Nicolay

Vuosikerta

2020

Alkoholiprosentti

14%

Rypälelajikkeet

Gamay

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Lancié, Beaujolais, Ranska

Luokittelu

Sertifioitu luomu